Στα λευκά έχει ντυθεί από το βράδυ της Δευτέρας η πρωτεύουσα, αλλά και οι περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα και βελτίωση από το βράδυ.

Η χιονόπτωση και ο παγετός έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ κλειστά έμειναν τα περισσότερα σχολεία.

Δείτε εικόνες από την Αττική και όλη την Ελλάδα που έστειλαν οι αναγνώστες μας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Οι αρχαιότητες στα λευκά…)


(Χιονισμένες οι σκεπές στην Πλάκα)


(Πανοραμική άποψη της Αθήνας)


(Στα λευκά και ο Λυκαβηττός)


(Ο τσολιάς του Μνημείου)


(Οι εύζωνες παραμένουν και υπομένουν το πολικό κρύο)


(Η Ακρόπολη)


(Περιστέρι)


(Παγωμένη αυλή στα Τρίκαλα)


(Η Σκόπελος δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες)


(Χιόνι στο Παλαιό Φάληρο)


(Παγωμένος δρόμος στο Περιστέρι)


(Mελίσσια)


(Πειραιάς)


(Άγιος Δημήτριος)


(Κεφαλονιά)


(Ζάκυνθος)

(Επ. Ο. Άρνισσας)


(Καϊμακτσαλάν)


(Πάγωσε ο καταρράκτης της Έδεσσας)


(Έδεσσα)


(Το λευκό Αργοστόλι)


(Το Παλαμήδι στα λευκά)


(Το παγωμένο Ναύπλιο)


(Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα)


(Παραλία Καβάλας)


(Κυψέλη, Αθήνα)


(ΟΑΚΑ)


(Κέντρο, Κόρινθος)


(Τραμ, παραλιακή)


(Νότια προάστια)


(Ιωάννινα)


(Kύμη)


(Bόλος)


(Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο)


(Λέσβος)

(Χίος)


(Θεσσαλονίκη)


(Εύβοια)


(Κατερίνη)

Προβλήματα και στην υπόλοιπη χώρα


Την ίδια ώρα, νέο κύμα κακοκαιρίας έχει πλήξει και τους υπόλοιπους νομούς της χώρας, με χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Συγκεκριμένα, στον Νομό Τρικάλων το ύψος του χιονιού φτάνει μέχρι και τους 20 πόντους, ενώ 30 μηχανήματα της Π.Ε. κρατούν ανοικτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, χωρίς προβλήματα.

Αντίστοιχο είναι το σκηνικό στον Νομό Καρδίτσας, όπου 40 μηχανήματα της Π.Ε. διατηρούν ανοικτό το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο και η κυκλοφορία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλειο Τσιάκο, διεξάγεται κανονικά. Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία και στους δύο αυτούς δήμους.

Στα Χανιά τα προβλήματα σήμερα εστιάζονται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού πολλοί δρόμοι εξακολουθούν να είναι κλειστοί.

Στα λευκά ντύθηκε και η Χαλκιδική, με τη χιονόπτωση κατά τόπους να είναι πυκνή, ενώ η κίνηση των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του νομού διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα, την ίδια ώρα που τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι «αλατιέρες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται επί ποδός.

Χιόνι έπεσε χθες το βράδυ και στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να το «στρώσει». Το πρωί ο υδράργυρος στη συμπρωτεύουσα έδειξε -5 βαθμούς Κελσίου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του νομού, όπως επίσης το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το ΑΠΘ.

Νιφάδες χιονιού πέφτουν αυτήν την ώρα στην Ημαθία, στην Πιερία και στις Σέρρες, περιοχές όπου η θερμοκρασία νωρίτερα έπεσε στους -6 με -7 βαθμούς Κελσίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Φλώρινα, όπου χιονίζει, ο υδράργυρος έδειξε -12 βαθμούς Κελσίου, ενώ -10 στην Καστοριά και -9 στα Γρεβενά.

Στην Πτολεμαΐδα, όπου σημειώνονται προβλήματα με την τηλεθέρμανση, η θερμοκρασία βρίσκεται στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα στην Εγνατία Οδό.

Εν τω μεταξύ, στη Χίο υποχώρησε ο παγετός μετά τη βροχή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Από τις 09.00 το πρωί χιονίζει αραιά, από το 18ο χιλιόμετρο Χίου-Βολισσού και βορειότερα, ενώ χιονόνερο πέφτει στην Αμανή.

Διαβάστε επίσης:

Το έστρωσε σε Κορυδαλλό και Νίκαια, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, 01:12

Προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Κόρινθο, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, 02:06

Τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, 23:53

Θάφτηκαν στο χιόνι η Αγιάσος και πολλές ορεινές περιοχές της Λέσβου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, 23:53

Άσπρη η Νέα Φιλαδέλφεια, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, 23:42

Χιόνια στη Ν. Σμύρνη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, 22:53

Στα λευκά η Ηλιούπολη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, 22:44 

Σφοδρή χιονόπτωση στο Ναύπλιο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, 22:03

Μετά την Κύμη κι άλλη περιοχή της Εύβοιας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, 00:32    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης