Το πεντάχρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε ενώ επέβαινε στο ένα από τα δύο οχήματα που συγκρούστηκαν το πρωί της Κυριακής στην Εθνική Οδό στο ύψος της Σκαλέτας στο Ρέθυμνο, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου,κ. Φανουργιάκη, η 5χρονη έφτασε λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι στο Ηράκλειο από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, χειρουργήθηκε ώστε να αντιμετωπιστούν μερικά από τα τραύματα που έφερε και μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ ήταν έτοιμο και ενημερωμένο για το περιστατικό πριν καν το κοριτσάκι φτάσει στο ΠΑΓΝΗ και αμέσως μετά το χειρουργείο που αντιμετωπίστηκαν κάποια τραύματα, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου όπου παρακολουθείται στενά από πολλές ειδικότητες. Παιδοχειρουργοί, ορθοπεδικοί, νευροχειρουργοί, οφθαλμίατροι και οι εντατικολόγοι της ΜΕΘ Παίδων παρακολουθούν την πορεία της υγείας του παιδιού. Έχω εμπιστοσύνη στο προσωπικό του Νοσοκομείου, θεωρώ ότι έγινε ό,τι καλύτερο γινόταν από ιατρικής άποψης και εκτιμώ ότι θα πάει καλά» δήλωσε ο κ. Φανουργιάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με το 5χρονο κορίτσι στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε και το 2,5 ετών αδερφάκι του που νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική και φέρει ελαφρύτερα, ορθοπεδικής φύσης τραύματα, όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, ενώ στη βραχεία νοσηλεία έμεινε και η 31 ετών μητέρα των δύο παιδιών η οποία θα επανεξεταστεί από τους χειρουργούς.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης