Επτά ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, μπήκαν στην «κόκκινη» λίστα της Βρετανίας λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας Μεταφορών της χώρας Grant Shapps, τα προαναφερόμενα ελληνικά νησιά συμπεριλαμβάνονται σε κόκκινη λίστα από τις 4.00 το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου. Ο γενικός γραμματέας είπε ωστόσο στη Βουλή των κοινοτήτων πως δεν πρόκειται να μιμηθεί το παράδειγμα της Σκωτίας που επέβαλε καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις αφίξεις πολιτών της από την Ελλάδα συνολικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

γραμματέας Μεταφορών της Βρετανίας, Grant ShappsΣυγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο Grant Shappς οι Βρετανοί που βρίσκονται σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα έως την προσεχή Τετάρτη στις 4 π.μ.

«Για πρώτη φορά έχουμε τα δεδομένα και την ικανότητα να προσθέσουμε και να αφαιρέσουμε συγκεκριμένα νησιά από την καραντίνα, παρέχοντας παράλληλα τη μέγιστη προστασία για το κοινό», τόνισε ο Γκραντ Σέπς μιλώντας σε βουλευτές όπως μεταδίδει η βρετανική ιστοσελίδα Daily Mail.

Οι ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Ελλάδα, σημειώνεται πως θα επιστρέφουν κανονικά, και χωρίς την υποχρέωση καραντίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι η Σκωτία έχει επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα. Αντίστοιχα μέτρα υιοθέτησε και η Ουαλία, η οποία πλέον θέτει σε καραντίνα όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη, ενώ όσον αφορά τη Βόρεια Ιρλανδία, οι τοπικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε παρεμφερή μέτρα.

Σύμφωνα με το «Sky News», πάντως, οι παραπάνω αποφάσεις έχουν προκαλέσει αναστάτωση και οργή στους Βρετανούς τουρίστες, και ιδίως σ’ όσους «έκλεισαν» διακοπές την τελευταία στιγμή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης