Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης/Χάρης Γκίκας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της υπουργού Νίκης Κεραμέως πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας τη Δευτέρα το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κεντρικό σύνθημα «απόσυρση τώρα του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή, ζητώντας, εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οι πανελλαδικές ομοσπονδίες της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και εκπαιδευτικοί φορείς και σωματεία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

Παρακολουθήστε στιγμές από την προσυγκέντρωση της κινητοποίησης

 

 

Διαμαρτυρία της ΚΝΕ στην Αμερικανική Πρεσβεία για τη δολοφονία Φλόιντ

Παράλληλα, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

Και το δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας, παρέμειναν κλειστά όσο η παράσταση διαμαρτυρίας ήταν σε εξέλιξη.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τη φύλαξη του κτηρίου.

«Καπιταλισμός σημαίνει Δεν μπορώ να αναπνεύσω», έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης