Διέφυγε τον κίνδυνο η νοσηλεύτρια που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από ασθενή στο νοσοκομείο «Αττικόν». Ο δράστης, που αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 4ο όροφο, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά από εγχείρηση για αφαίρεση όγκου.

Όπως κατέθεσε η σύζυγος του 59χρονου στις αστυνομικές αρχές, ο άνδρας της δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Πίστευε όμως πως οι γιατροί τον είχαν άδικα υποβάλει σε χειρουργική επέμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μόνο που μπορεί κανείς να υποθέσει είναι το στρες στο οποίο υποβάλλεται ο οργανισμός στην εγχειρητική περίοδο και προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά. Αν τώρα, γεννηθεί κάποια ιδέα στο μυαλό κάποιου και φουντώσει, αυτό είναι υπόθεση ψυχιατρική», δήλωσε ο Δημήτρης Μανίκης, αναισθησιολόγος του νοσοκομείου «Αττικόν», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο δράστης και αυτόχειρας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου. Ανάρρωνε σε θάλαμο του Αττικού νοσοκομείου και δεν είχε δώσει δείγματα για το τι έμελλε να κάνει.

Η 32χρονη νοσηλεύτρια και μητέρα δύο παιδιών, έχει υποστεί κακώσεις στο κεφάλι και ευθειασμό στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πήρε εξιτήριο από την μονάδα εντατικής θεραπείας, όμως παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Το χτεσινό τραγικό συμβάν στο νοσοκομείο μας αναδεικνύει με τον πιο καθαρό τρόπο:

-Την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας, τις σοβαρές συνέπειες, ακόμα και για τη σωματική μας ακεραιότητα, που μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια άσκησης του υγειονομικού έργου.

-Το περιστατικό αυτό δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό. Καθημερινά έχουμε περιστατικά λεκτικού ή/και σωματικού προπηλακισμού από ασθενείς ή συνοδούς τους σε νοσηλευτές, γιατρούς, τραυματιοφορείς, διοικητικούς, τεχνολόγους, υπαλλήλους στην καθαριότητα και τη φύλαξη, που κάποιες φορές μπορούν να πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις.

-Οι κυβερνώντες και οι διοικητές θέλουν να μας πείσουν όλα αυτά τα χρόνια, ότι τα περιστατικά αυτά είναι «τυχαία» ή αποτελούν «αναγκαστική συνέπεια» της δουλειάς που διαλέξαμε. Δεν είναι καθόλου έτσι. Είναι εργατικό ατύχημα και τέτοια σαν και αυτό υπάρχουν εκατοντάδες, μικρότερης ή μεγαλύτερης σοβαρότητας. Κάποιες από αυτές τις καταστάσεις θα μπορούσαν να προληφθούν εάν υπήρχε επάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού, αυξημένο προσωπικό φύλαξης ειδικά κατά τις νυχτερινές βάρδιες (αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 38 υπάλληλοι στη φύλαξη ολόκληρου του νοσοκομείου ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 60), ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας και έγκαιρη αναγνώριση ψυχοκινητικών επιπλοκών ή παραληρηματικών διαταραχών στους ασθενείς.

-Οι υπουργοί και πάλι μας «χειροκροτούν», μας «συμπονούν», εκφράζουν τις ευχές τους «για γρήγορη ανάρρωση». Τους ευχαριστούμε πολύ. Όμως για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, νομοθετική κατάργηση της αθλιότητας των ράντζων, βελτίωση των συνθηκών και της λειτουργίας των ΤΕΠ και των γενικών εφημεριών, ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για να ικανοποιηθούν επιτέλους τα αιτήματα μας!

Αυτή είναι η καλύτερη ευχή για ταχεία ανάρρωση στη συνάδελφό μας!».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης