Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του συστήματος υγείας που εφαρμόστηκε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο επιστρατεύεται στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται πλέον σε «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και το ιδιωτικό «Ερρίκος Ντυνάν» μετατρέπονται αποκλειστικά σε non-Covid  νοσοκομεία. Το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 120 κλίνες και ενσωματώνει τις παθολογικές κλινικές του «Ευαγγελισμού», του «Γεννηματά», του «Ιπποκρατείου» και του «Κοργιαλένειου – Μπενάκιου», οι οποίες αντίστοιχα θα μετατραπούν σε κλινικές Covid. Για το σκοπό αυτό, ιδιώτες γιατροί θα συνεπικουρήσουν το υπάρχον ιατρικό προσωπικό. Στη διάθεση του υπουργείου Υγείας υπάρχει ήδη λίστα με 16 παθολόγους/πνευμονολόγους από ιδιωτικές κλινικές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Ερρίκος Ντυνάν», με 285 κλίνες παθολογικού και χειρουργικού τομέα και 24 ΜΕΘ, θα γίνει και αυτό non – Covid νοσοκομείο, με εξαίρεση τη λειτουργία της ογκολογικής κλινικής, της μονάδας τεχνητού νεφρού και των εξωτερικών ιατρείων.

Το «Σισμανόγλειο» με τις 301 κλίνες του μετατρέπεται σε κλινική Covid, ενώ το «Ωνάσειο» θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά από την Αθήνα και τη Νότια Ελλάδα. Το «Θριάσιο» και το «Ασκληπιείο Βούλας» θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά νοσοκομεία για τα non – Covid περιστατικά, όταν έχουν εφημερία.

Επίσης, προστίθενται επτά νέες κλίνες ΜΕΘ στο «Ιπποκράτειο», 12 στον «Ευαγγελισμό», 10 στο «Τζάνειο» και επτά στο «Ασκληπιείο Βούλας», με τη συνολική δύναμη να φτάνει πλέον τις 348 κλίνες στην Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι το σκοτάδι πριν την αυγή» είπε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος μίλησε για την επιτάχυνση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης