Για τη διενέργεια τεστ σε όλους, εγκλείστους και προσωπικό των φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης, δεσμεύεται η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο Κατάστημα Κράτησης.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εγκαλούσε την κυβέρνηση για «προκλητική αδιαφορία» στο ζήτημα των τεστ και ελέγχων στις φυλακές και σημείωνε ότι η κατάσταση στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης είναι πλέον εκτός ελέγχου λόγω της «έκρηξης κρουσμάτων κορωνοϊού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, μετά την επίσκεψή της στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών και τη σύσκεψη που είχε με βασικό θέμα την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον διευθυντή των φυλακών, τον αρχιφύλακα, τους εργαζόμενους, στέλεχος του ΕΟΔΥ καθώς και 3 εκπροσώπους των κρατουμένων. Συζητήσαμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά την επιβεβαίωση πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στο Κατάστημα Κράτησης, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού.

»Καταγράψαμε τα προβλήματα που υπάρχουν και κάναμε αυτοψία στον χώρο των φυλακών, οι οποίες έχουν χωριστεί σε τρεις ζώνες για την βέλτιστη αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν τεστ σε όλους στο Κατάστημα Κράτησης, το οποίο τίθεται σε κατάσταση αυξημένου ελέγχου.

»Οι μεταγωγές περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

»Θέλω να διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία και θα παρέχουμε ό,τι χρειαστεί για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων.

»Με τον επαγγελματισμό που διακρίνει τους εργαζόμενους αλλά και με την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τους κρατούμενους -οι οποίοι έχουν κατανοήσει το πρόβλημα- θα βρούμε λύσεις σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει.

»Το Κατάστημα έχει εφοδιαστεί με υγειονομικά υλικά, γάντια, μάσκες, ειδικές φόρμες για τους εργαζόμενους και αντισηπτικά.

»Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με τη διοίκηση των φυλακών, όσο και με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να προβούμε στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για να προστατέψουμε την υγεία των εργαζόμενων και των κρατουμένων».

Κρατούμενοι: Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Από την πλευρά τους οι κρατούμενοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στις φυλακές βρίσκεται εκτός ελέγχου, και ότι παρατηρείται παντελής έλλειψη προστατευτικών μέσων από τον κορωνοϊό, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ολοένα και μεγαλώνει. Ήδη, στις φυλακές Κέρκυρας και Διαβατών τα κρούσματα, σύμφωνα με τους κρατουμένους έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 70 με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να προσπαθεί να «κουκουλώσει» το θέμα, αντί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να προφυλάξει την υγεία εκατοντάδων εγκλείστων στις φυλακές της χώρας.

Δείτε σχετική ανάρτησή τους:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: PRISONERS’ LIFES MATTER- ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΡΑ! Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από την έναρξη της…

Δημοσιεύτηκε από Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων στις Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης