Στα σημεία όπου καίνε εστίες φωτιάς παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, οι οποίες έδωσαν ολονύχτια μάχη προκειμένου οι φλόγες να μην περάσουν από σπίτια και κάψουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Στη γειτονική Αρχαία Ολυμπία εξακολουθούν να ισχύουν τα προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάςΕπανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές Φρίξα, Σκιλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο μεταξύ εφιαλτικές στιγμές βίωσαν οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών, καθώς η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές σπιτιών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την πυρκαγιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκιλλουντίας, ενώ στη Φρίξα σταμάτησε εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική.
Αυτήν την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση των ανέμων έχει περιοριστεί, γεγονός που βοηθά την επιχείρηση της κατάσβεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γειτονική Αρχαία Ολυμπία εξακολουθούν να ισχύουν τα προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Οι κάτοικοι του Σκιλλουντία συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού και απομακρύνθηκαν από την αστυνομία, η οποία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημέρωνε τους κατοίκους για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία. Στη συγκεκριμένη περιοχή το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει περιοριστεί σε χαράδρα, ενώ οι δυνάμεις επιχειρούν στο σύνολό τους στο σημείο με στόχο να περιορίσουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με το ilialive, το χωριό ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι και οι φλόγες το είχαν ζώσει. Καύτρες έπεφταν από τον ουρανό και κάποιες από αυτές κατέληξαν σε σπίτια.

Στο σημείο παραμένουν 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ώστε να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.



Δύο πυρκαγιές στον Πύργο

Αργά το βράδυ της Κυριακής ξέσπασαν δύο πυρκαγιές που απείλησαν την περιοχή της Σπιάντζας στον Πύργο.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η μία εκδηλώθηκε δίπλα στο αλσύλλιο της Σπιάντζας και η δεύτερη στην περιοχή της πρώην λίμνης Μουριάς κοντά στον Άγ. Ιωάννη.

Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα με οκτώ πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά τέθηκε τα ξημερώματα υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή φωτό-βίντεο: patrisnews.gr, ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης