Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ύφεση είναι αυτήν την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02.17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη φωτιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση. Πλέον από νωρίς το πρωί η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και στόχος είναι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πριν από το μεσημέρι, οπότε και σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση οι άνεμοι θα ενταθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 06.30 επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων και επτά ομάδες του πεζοπόρου τμήματος με 49 πυροσβέστες.

Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά οχήματα και η ΕΛ.ΑΣ.

Εκτροπή κυκλοφορίας

Με τη λεωφόρο Μαραθώνος να παραμένει ανοιχτή και στα δύο ρεύματα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπές της κυκλοφορίας, κυρίως σε κάθετα στενά. Συγκεκριμένα, εκτροπή κυκλοφορίας γίνεται στα εξής σημεία:

-στην οδό Σπύρου Λούη, από το ύψος της Μαραθώνος

-στην οδό Περιπάτου, από το ύψος της Σπύρου Λούη και

-στην οδό Αγίας Μαρίνας, από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος.

Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού

Σε δηλώσεις τους στο zougla.gr τόσο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης όσο και ο δήμαρχος Νέας Μάκρης Στέργιος Τσίρκας ανέφεραν ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για εμπρησμό στη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι στο ίδιο σημείο εκδηλώθηκε πριν από δύο ημέρες και πάλι φωτιά, η οποία κατά τη γνώμη του δεν προήλθε από φυσικά αίτια, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι μετά το ξέσπασμα της πρώτης εστίας δημιουργήθηκε νέα, 45 λεπτά αργότερα, σε απόσταση 500 μέτρων από το πρώτο μέτωπο.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Νέας Μάκρης

 

Οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Αττικής

 

Καμένη γη

Η καταστροφή που προκάλεσαν οι φλόγες σε δασική έκταση στην περιοχή είναι εμφανής από το πρώτο φως της ημέρας.

Δείτε τις φωτογραφίες του zougla.gr:

Θεοδωρικάκος: «Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση»

«Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα» επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά. «Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν» προσέθεσε.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς και την επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

 

 

 

 

 

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης