Μια σειρά από οδηγίες για την αποφυγή του ενδεχομένου εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού εξέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης ζητώντας τη συνεργασία των πολιτών και την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής.

«Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εξακολουθούμε να μιλάμε για μία νόσο, η οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία, στο 85%, είναι ήπια (υποχωρεί σε 7-10 ημέρες με συντηρητικά μέσα και παραμονή στο σπίτι) και δεν μεταδίδεται όταν τηρούνται σωστά οι κανόνες υγιεινής» επισημαίνει η Περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζοντας τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης της νόσου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και οι Δ/σεις Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα και σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ωστόσο συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης