Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σκύρο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015, 07:48
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σκύρο
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 02.10 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο της κατάσβεσης επιχειρούν 5 οχήματα με 17 πυροσβέστες και 3 υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη τύπου Canadair.

Επίσης, θα μεταβούν, μέσω Κύμης, 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές σε Λακωνία, Κόρινθο, Μαλακάσα, Νεμέα ενώ σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα σε Καρέα και Χαλκίδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και σήμερα για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ αναμένονται και σήμερα ισχυροί άνεμοι.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια)
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος)
- Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία)
- Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015, 10:39