Κορυφώνεται η αγωνία για τους μαθητές που πρόκειται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς είναι πολύ πιθανό ότι μετά από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, να μείνουν χωρίς καθηγητές – επιτηρητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, στο υπουργείο Παιδείας βρέθηκαν οι συνδικαλιστές των καθηγητών δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ) προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με την εφαρμογή από την ερχόμενη χρονιά του μέτρου της αύξησης των δύο ωρών στο ωράριό τους.

Οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας μετά από πρόσκληση που τους απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα για να τους ενημερώσει για το θέμα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας τους. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες, περίπου στις 20.15, με τις δύο πλευρές να μην καταλήγουν σε συμφωνία.

ΟΛΜΕ: Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά στη συνεδρίαση της Πέμπτης

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Παπαχρήστου, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους είπε ότι η ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να αποφασίσουν οι εκπαιδευτικοί το τι θα κάνουν. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» δήλωσε ο κ. Παπαχρήστου ο οποίος υπογράμμισε ότι «το υπουργείο ενέμεινε στην αρχική του στάση» και τόνισε: «Η ΟΛΜΕ δεν φοβάται την επιστράτευση». «Σε όλα τα βασικά ζητήματα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, είπε ο κ. Παπαχρήστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ στο δελτίο ειδήσεων του GR:

Όπως είναι γνωστό, κατά την αυριανή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ, την πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές, έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν οι περισσότεροι συνδικαλιστές στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την επόμενη σχολική χρονιά από 21 σε 23 ώρες και τις επακόλουθες παρενέργειές της.

Όπως έλεγαν από το πρωί ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας πρόκειται για μια συνάντηση ενημέρωσης και όχι διαπραγμάτευσης με τους συνδικαλιστές των καθηγητών, ενώ πηγές του υπουργείου δήλωσαν μετά τη συνάντηση πως η πολιτική ηγεσία εμμένει στην αρχική της θέση για μικρή αύξηση των ωρών του ωραρίου τους γιατί είναι σημαντικό.

Κ. Αρβανιτόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών

Σε δικές του δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανέφερε πως ζήτησε από τους καθηγητές «να βάλουν και αυτοί πλάτη» για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ διεμήνυσε πως η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών είναι αδιαπραγμάτευτη.

«Την ώρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να βγούμε από την κρίση ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν και αυτοί πλάτη … είναι ανάγκη να μην υπάρξουν κενά στα σχολειά γι’ αυτό αποφασίσαμε την αύξηση του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου… πιστεύω ότι οι συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων εκπαιδευτικών θα συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια» σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος. 

«Η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία τον μόχθο, τα όνειρα και την αγωνία των μαθητών» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης – Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης