Αποκολλήθηκε η διάβαση στον Κερίτη από την κακοκαιρία που πλήττει τα Χανιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα. Δημότες της περιοχής του Αλικιανού βρίσκονταν όλο το βράδυ της Τρίτης στην προσωρινή διάβαση για να αποτρέψουν τυχόν ατύχημα. Ωστόσο, μόλις φούσκωσε ο ποταμός, έκλεισαν τον δρόμο και διέκοψαν την κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική γέφυρα του Κερίτη είχε καταστραφεί από την κακοκαιρία που είχε πλήξει πριν από έναν χρόνο την περιοχή. Στη συνέχεια οι κάτοικοι του Αλικιανού κατασκεύασαν μία πρόχειρη διάβαση για να διευκολυνθεί η διέλευσή τους από τον Αλικιανό προς τα Χανιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ αυξάνονται τα προβλήματα στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο Σκινέ-Φουρνέ λόγω προγραμματισμένων έργων που ξεκίνησαν πριν από μέρες.

Στο οδικό δίκτυο Σκινέ-Σούγιας δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω των μικρών κατολισθήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το flashnews.gr, κατολισθήσεις σημειώνονται και στη νοτιοδυτική Κίσαμο και συγκεκριμένα σε Πλοκαμιανά, Σφηνάρι και Μελισσουργείο. Συνεργεία του Δήμου Κισάμου καθαρίζουν τους δρόμους ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

 

Κλειστά τα σχολεία στο Ηράκλειο

Αυτήν την ώρα η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλές περιοχές του Νομού Ηρακλείου, ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Μεσαράς.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, σύμφωνα με τον Γενικό Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, Αρχιπύραρχο Νίκο Λαγουδάκη, η υπηρεσία έχει κληθεί σε περίπου οκτώ περιστατικά άντλησης υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους, πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν διασκορπιστεί γύρω από επικίνδυνα σημεία όπου υπάρχουν ποταμοί καθώς εξαιτίας της δυνατής βροχής φουσκώνουν γρήγορα, όπως έγινε στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί μεταξύ των ωρών 13.00 – 15.00 το μεσημέρι.

Στον Δήμο Φαιστού ο δήμαρχος αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία για προληπτικούς λόγους, καθώς, όπως είπε στο ekriti.gr, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαιστού, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στην πεδιάδα του δήμου, όπου δρόμοι πλημμύρισαν, ρέματα φούσκωσαν, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή των Καπαριανών αλλά και στο Τυμπάκι.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης