Σε εξέλιξη είναι η απολογία του 46χρονου εμπόρου κρεάτων που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του, θαμμένο κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο 46χρονος μετήχθη το πρωί κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και ανέβηκε από την πίσω είσοδο του μεγάρου στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο της ε’ τακτικής ανακρίτριας, ενώπιον της οποίας απολογείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων συγκεντρώθηκαν από νωρίς συγγενείς και φίλοι του θύματος. Κάποιοι κρατούσαν φωτογραφίες του άτυχου κτηνοτρόφου, όπως επίσης ένα πανό που έγραφε ότι ο Δημήτρης Γραικός «δολοφονήθηκε δύο φορές», μία από τον δράστη και μία όταν η υπόθεση της εξαφάνισής του προτάθηκε να μπει στο αρχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένταση επικράτησε προς στιγμήν, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στα δικαστήρια, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν το επέτρεψαν. Έπειτα από λίγη ώρα, ωστόσο, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στον κατηγορούμενο, που υπέδειξε στις διωκτικές αρχές το σημείο ταφής του 59χρονου κτηνοτρόφου, καταλογίζεται η πράξη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, την οποία, πάντως, φέρεται να αρνείται. Ο ίδιος, τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, διά του συνηγόρου του, υποστήριξε ότι καβγάδισε με το θύμα και πάνω στον καβγά επήλθε ο θάνατος. Οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν οικονομικές διαφορές ύστερα από μεταξύ τους συναλλαγή, οι οποίες σύμφωνα με την αστυνομία αποτέλεσαν και το κίνητρο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το πτώμα του 59χρονου έφερε αλλεπάλληλες κακώσεις από χτυπήματα, τα οποία φαίνεται πως αποδείχθηκαν θανατηφόρα, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ο θάνατος του κτηνοτρόφου να οφείλεται σε χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο ή πυροβολισμούς. Κατά πληροφορίες, δε, το ιατροδικαστικό πόρισμα κάνει λόγο για βίαιο θάνατο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης