Video: Νίκος Χριστοφάκης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Ραφήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική τέθηκε σε συναγερμό καθώς το μεσημέρι εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές σε δασικές περιοχές της Αττικής. Μία στη Ραφήνα και μία στον Βαρνάβα (η φωτιά στον Βαρνάβα κατασβέστηκε λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα).

Ειδικότερα, στις 15.21 ενημερώθηκε η πυροσβεστική για πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή στη συμβολή της λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Ροδοδάφνης στη Ραφήνα. Επί τόπου επιχείρησαν 20 οχήματα και 47 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 2 ομάδες του μηχανοκίνητου ειδικού τμήματος πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά ξεκίνησε σε συστάδα πεύκων και δεν απείλησε άμεσα κατοικίες.

 

Παράλληλα, η Τροχαία έκανε εκτροπή της κυκλοφορίας σε σημεία της Μαραθώνος από την οδό Φλέμινγκ έως την οδό Αργιθέας.

 

Εσπευσμένα μετέβη στη Ραφήνα, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο.

Video από χρήστες των social media

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

 
 

A post shared by komplan69 (@kwstas_mitsou) on

 

Κατασβέστηκε η η πυρκαγιά στον Βαρνάβα

Στον Βαρνάβα η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 15.27 για πυρκαγιά σε ξερά χόρτα επί της οδού Κοκορέτσιζα 5. Στο σημείο επιχείρησαν πέντε οχήματα και 13 πυροσβέστες, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα οι πυροσβέστες κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης