Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων – Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ) σε οργισμένη της ανακοίνωση αναφέρει ότι «οι κυβερνητικές υποσχέσεις για την γρήγορη αποκατάσταση της περιοχής  παραμένουν ανεκπλήρωτες», εκφράζει την «απόγνωση και αγανάκτηση» τους, ενώ από τις 30 Μαρτίου έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, η οποία έχει μείνει αναπάντητη. 

Η ανακοίνωση της «Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων – Μάτι Αττικής»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εννέα μήνες μετά την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, οι κυβερνητικές υποσχέσεις για την γρήγορη αποκατάσταση της περιοχής μας παραμένουν ανεκπλήρωτες. Παρά τις προσωπικές δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού για την αποκατάσταση της περιοχής με διαδικασίες fast track το Μάτι παραμένει κατεστραμμένο.

Οι κάτοικοι στο Μάτι αισθανόμαστε απόγνωση και αγανάκτηση, αντιμετωπίζοντας καθημερινά προβλήματα που παραμένουν άλυτα, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να τα επιλύσουν, χωρίς την απαραίτητη πολιτική βούληση. Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων – Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ) διαπιστώνοντας την αδράνεια και την αδυναμία των αρμόδιων υπηρεσιών, απέστειλε την από 30/3/2019 συνημμένη επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, ζητώντας να τηρήσει την υπόσχεση, δέσμευση και εξαγγελία του και να επιληφθεί προσωπικά του θέματος.

Δυστυχώς, 20 μέρες πέρασαν και ο Πρωθυπουργός δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί του καίτοι από την ημέρα της αποστολής το γραφείο του μας ανακοίνωσε πως έλαβαν γνώση και θα επανέλθουν. Η ΣΕΚΜΑ, υπερβαίνοντας τις δυνάμεις της, προσπάθησε και προσπαθεί να συνεργαστεί με το σύνολο των αρμόδιων Υπουργείων, ενώ οι πόρτες τους έχουν σφραγίσει ερμητικά τους τελευταίους 4 μήνες. Οι κάτοικοι στο Μάτι ζητούμε από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα επιβίωσης των εγκαυματιών, διαβίωσης των πληγέντων, έκδοσης αδειών και αποκατάστασης του οικισμού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να επιδείξει πως πράγματι έχει την απαραίτητη ευαισθησία, ώστε να γίνουν πράξη όσα υποσχέθηκε στους κατοίκους στην προ πέντε μηνών τελευταία του επίσκεψη στο Μάτι, στις 27 Νοεμβρίου 2018. Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων – Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ)».

Διαβάστε την επιστολή εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης