Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικότερα, από σήμερα, Παρασκευή, εκδηλώνονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη δυτική Μακεδονία και στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι που έπνεαν από το πρωί, εντάσεως έως 9 μποφόρ, δημιούργησαν μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αύριο, Σάββατο, αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη, και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Ανάλογη θα είναι η εικόνα και την Κυριακή, πρώτη ημέρα του Οκτώβρη. Ειδικότερα, αναμένονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Το χρώμα δηλώνει την ένταση του ανέμου στην κλίμακα μποφόρ

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, αν και για την Κυριακή προβλέπονταν βροχές στην Αττική, κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα συμβεί. Αναμένονται μεν βροχές, αλλά θα είναι ασθενείς έως μέτριας έντασης, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού και ίσως τοπικά και σε κάποιες άλλες περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο:

Καιρός: Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το χρώμα δηλώνει το αθροιστικό ύψος της βροχόπτωσης το τελευταίο 3ωρο

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης