Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το σοκαριστικό έγκλημα πάθους που συντελέστηκε χθες το πρωί, στην επαρχιακή οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, ξεπηδούν από την ομολογία της συζύγου του Αθανάσιου Αυγερόπουλου, κατά τους πιστούς, παπα-Θανάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα μεσάνυκτα, αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα ανέκριναν επί ώρες τη Θεοδώρα, η οποία σήμερα το πρωί δεν άντεξε, υπέπεσε σε αντιφάσεις και τελικά αποκάλυψε το σατανικό της σχέδιο.

Η 43χρονη ηθικός αυτουργός ομολόγησε την πράξη της τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έδειξε ως δολοφόνο έναν 41χρονο και περιέγραψε το πώς ακριβώς στήθηκε το καρτέρι θανάτου στον ιερέα. Για την υπόθεση προσήχθη επίσης ένας 30χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός της στυγερής δολοφονίας.

Να σημειωθεί ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση δεν έχει βρεθεί, με αποτέλεσμα η υπόθεση να παραμένει ανοιχτή. Ωστόσο, πληροφορίες της zougla.gr αναφέρουν ότι η υπόθεση πρόκειται να «δέσει» μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(H σατανική παπαδιά σε νεαρή ηλικία, σύμφωνα με την patrisnews)


(Σε παλαιότερη κοινή εμφάνιση)

Τα λάθη που πρόδωσαν τους δολοφόνους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαβολική παπαδιά, αρχικά, είχε πει πως είχαν μεταβεί στη Ζαχάρω και, αφού έκαναν ανάληψη χρημάτων από μηχάνημα αυτόματων αναλήψεων (ΑΤΜ), στη συνέχεια επέστρεφαν με το αυτοκίνητό τους στα Κρέστενα.

Κάποια στιγμή, ενώ είχαν σταματήσει, όπως υποστήριξε, για να κάνει τη φυσική ανάγκη της, άκουσε πυροβολισμούς και, όταν επέστρεψε στο σημείο που ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, αντίκρισε νεκρό τον ιερέα. Επίσης, όταν ρωτήθηκε για τους δράστες, είπε πως είδε δύο άτομα να διαφεύγουν από τον τόπο του εγκλήματος με μοτοσικλέτα.

Οπότε, δόθηκε η εντύπωση στους αστυνομικούς πως επρόκειτο για ληστεία μετά φόνου. Ο 52χρονος ιερέας, όπως εξακριβώθηκε, είχε δεχθεί οκτώ σφαίρες σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ωστόσο, οι έμπειροι αστυνομικοί αντελήφθησαν ότι η δολοφονία υποκινήθηκε από μίσος και πάθος. «Δεν θα μπορούσαν να αδειάσουν έναν γεμιστήρα στο σώμα του ιερέα και να δώσουν, μάλιστα, τη χαριστική βολή» λένε με νόημα πηγές της zougla.gr. Μάλιστα, έπειτα από αρκετή πίεση, φέρεται να ισχυρίστηκε πως τις τελευταίες μέρες ο άνδρας της δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, κάτι το οποίο δεν είχε τονίσει εξαρχής. Οπότε, ήταν θέμα χρόνου να πειστούν οι αστυνομικοί ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους και να αναγκάσουν την 43χρονη να «σπάσει».

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει καταθέσει στους αστυνομικούς η 43χρονη σύζυγος του θύματος, η οποία κατάγεται από το Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας, είχαν έρθει στον νομό και διέμεναν σε ξενοδοχείο στον Πύργο. Έφυγαν χθες το πρωί από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διά μέσου της Κρέστενας, για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Μόλις βγήκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση Κρεστένων, έκαναν στάση για φυσική ανάγκη της 43χρονης, περίπου στις 12.15. Τη στιγμή που είχε απομακρυνθεί η παπαδιά, άκουσε πυροβολισμούς και, γυρνώντας, είδε τον 52χρονο ιερέα μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Σε κατάσταση σοκ και ενώ βρίσκονταν πλησίον διερχόμενοι οδηγοί ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία, βάσει των περιγραφών της 43χρονης, άρχισε να αναζητεί δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη. Η σύζυγος του ιερέα μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κρεστένων.

Οι έρευνες

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά τον χώρο, όμως τηρούν σιγήν ιχθύος σε ό,τι αφορά στα ευρήματά τους. Ακόμα περιμένουν και τα αποτελέσματα της νεκροψίας που θα διενεργήσει σήμερα η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, η οποία, μετά την πρώτη αυτοψία, αρκέστηκε να δηλώσει πως: «Έχουμε μια περίπτωση εγκληματικής ενέργειας, όπου το θύμα φέρει πολλαπλές κακώσεις κεφαλής, τραχήλου και θώρακος, από πυροβόλο όπλο».

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν άμεσα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος Γιάννης Σιάμος, ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας Δημήτρης Αλεξόπουλος, ο αναπληρωτής και διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου – που έχει αναλάβει και την προανάκριση – Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Κρεστένων Σωτήρης Πιτσινής και οι επιτελείς τους.

Ποιος ήταν ο παπα-Θανάσης;

Ο ιερέας άφησε πίσω του τρία παιδιά, τα οποία έφθασαν λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν στην Ηλεία και εξετάζονται από τις Αρχές, για να βοηθήσουν, όπως μπορούν, στην υπόθεση.

«Ήταν παπάς στο χωριό μας τα τελευταία 8-10 χρόνια και έχει 3 υπέροχα παιδιά. Δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα… έχουμε πάθει όλοι σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» ανέφεραν οι συγχωριανοί του ιερέα στην Πυρά Ηρακλέους, ενός πανέμορφου χωριού της Φωκίδας, στους πρόποδες της Οίτης. Εκεί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο παπα-Θανάσης έφυγε με αυτόν τον τρόπο από τη ζωή.

Η είδηση της τραγικής δολοφονίας του συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του όσο και τα γειτονικά χωριά, όπως το Μαυρολιθάρι, όπου επίσης λειτουργούσε. Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στη μητρόπολη Φωκίδας, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στον ιερέα, που ήταν άριστος οικογενειάρχης, ενώ διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα στα Πυρά.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαυρολιθάρι, Χαράλαμπος Παλιούρας, δηλώνει σοκαρισμένος στη zougla.gr για την υπόθεση. Όπως ανέφερε, επρόκειτο για μία αγαπημένη οικογένεια που δεν είχε δώσει δικαιώματα.

Ακούστε τι δήλωσε στη zougla.gr

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα πάθους η δολοφονία του ιερέα – Ομολόγησε η παπαδιά, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012, 10:25

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης