Σαντορίνη: Μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του δρόμου αεροδρομίου - Οίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 04:13
Σαντορίνη: Μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του δρόμου αεροδρομίου - Οίας
Τη δέσμευση των υπευθύνων για την ολοκλήρωση του δρόμου αεροδρομίου - Οίας μέχρι τις 30 Ιουνίου εξασφάλισε σε συνάντησή του την Τρίτη ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των εγγράφων του Δήμου Θήρας προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την πολύμηνη καθυστέρηση της περαίωσης του έργου στο οδικό δίκτυο Αεροδρόμιο-Φηρά-Βουρβούλος-Οία και σε αυτήν συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριαζής, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου (ΕΥΔ) κ. Αντώνης Βουτσίνος, στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ, καθώς και στελέχη και ο πρόεδρος της εργολήπτριας εταιρείας Ομάδα Κατασκευών ΑΕ, κ. Γιώργος Μπασιάς.

Ο κ. Ζώρζος τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα ενός σφικτού χρονοδιαγράμματος χωρίς καμία χρονική παρέκκλιση, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός ενός εύλογου διαστήματος.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της ολοκλήρωσης του έργου ως ακολούθως:

- μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου (28/02) -το αργότερο- να έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες που αφορούν στον βασικό άξονα

- μέχρι το τέλος Μαρτίου (31/03) να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες οδοστρωσίας στο τελευταίο χιλιόμετρο του βασικού άξονα (από το Πορί και μέχρι τέλος του έργου), τα πεζοδρόμια και ο ηλεκτροφωτισμός του έργου

- μέχρι το τέλος Μαΐου (31/05) να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίων, σήμανσης, πληροφοριακών πινακίδων και λοιπών μικρής έκτασης εργασιών που δεν επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του έργου. Επίσης, προγραμματίζεται η διάστρωση της πρώτης στρώσης ασφαλτικού για το τελευταίο χιλιόμετρο της βασικής οδού κι αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και η στρώση κυκλοφορίας στο τμήμα της βασικής οδού που υπολείπεται.

- μέχρι το τέλος Ιουνίου (30/06) να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου.

Όπως καταλήγει το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Θήρας, «η Δημοτική Αρχή, πέραν των προσπαθειών και πιέσεων που ασκεί, ευελπιστεί ότι αυτήν τη φορά θα τηρηθούν οι χρονικές δεσμεύσεις της αναδόχου εταιρείας και το έργο θα περαιωθεί στην προαναφερθείσα ημερομηνία, έτσι ώστε να παραδοθεί ασφαλές προς χρήση».

Πηγή: atlantea

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, 04:13