Άλλη μία δράση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Απριλίου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Dive In Action, με τη συνεργασία του Δήμου Θήρας, εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη τουριστικής κίνησης στο παλιό λιμάνι των Φηρών και μπόρεσε να δράσει σε μια περιοχή που στα προ κορωνοϊού χρόνια δεν ήταν εύκολα προσβάσιμη για τέτοιες πρωτοβουλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά, μετά από κατάδυση πέντε δυτών-μελών της ομάδας για 45 λεπτά, ανασύρθηκαν 130 κιλά απορριμμάτων, κυρίως πλαστικά μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου. Περίπου το ένα τέταρτο των ευρημάτων ήταν επαγγελματικά και αλιευτικά υλικά, πλαστικοί και λαστιχένιοι σωλήνες, ντίζες σκαφών και καλώδια. Όπως πάντα, μετά τον καθαρισμό, έγινε καταμέτρηση, καταγραφή και διαχωρισμός των σκουπιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη δράση καλύφθηκε μια μεγάλη περιοχή του Όρμου Φηρών, περίπου 50 μέτρα μήκος και 50 μέτρα πλάτος, με βάθος 3-22 μέτρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι, σε συνδυασμό και με την περσινή δράση, η ομάδα έχει πλέον επιθεωρήσει στο 100% το μήκος του παλιού λιμανιού, έχει εντοπίσει τις εστίες μόλυνσης και οι επόμενες -πιο στοχευμένες- δράσεις στην περιοχή θα αφορούν κυρίως σε συντήρηση.

Πηγή: atlantea.news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης