Ανατυπωμένες σημειώσεις πουλούσε σε φοιτητές του έναντι 8 ευρώ καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διδάσκων πούλησε σημειώσεις σε 83 φοιτητές, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, χώρισε την εξέταση σε όσους θα τις αγόραζαν σε πιο «συμφέρουσα τιμή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής συγκεκριμένα έδινε αντί 8 ευρώ σημειώσεις για το μάθημα Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία, το οποίο διδασκόταν στο χειμερινό εξάμηνο. Το μάθημα είχε ανατεθεί με σύμβαση σε διδάσκοντα, ο οποίος έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού.

Μετά τις καταγγελίες φοιτητών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με το magnesianews.gr, αποφάσισε να «παγώσει» τη σύμβαση του διδάσκοντα, αν και αυτή έληγε τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ ο ίδιος κλήθηκε και σε απολογία. Το μάθημα, που κανονικά ήταν να εξεταστεί την περασμένη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, μετατέθηκε για το τέλος της εξεταστικής και θα γίνει από τριμελή επιτροπή, από τους διδάσκοντες του τμήματος.

«Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο. Τέλος θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέση για το πρωτοφανές περιστατικό πήρε και η Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισημαίνοντας ότι η ανακοίνωση για αναβολή και αλλαγή εξέτασης «πουθενά δεν αναγράφει πότε θα είναι ακριβώς, δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση στους φοιτητές», ενώ δεν έγινε έκτακτη συνεδρίαση του τμήματος για το συγκεκριμένο ζήτημα. Παράλληλα ζητά την απομάκρυνση του καθηγητή από «κάθε διδακτική θέση» και τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ψυχολογίας την επόμενη εβδομάδα. «Καλούμε όλο το φοιτητικό σώμα να παρευρεθεί καταγγέλλοντας την καθηγητική αυθαιρεσία συνολικά» καταλήγει η συνέλευση στην ανακοίνωσή της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης