Κεραυνός εν αιθρία ήταν για τις οικογένειες και τους συγχωριανούς τους, η σύλληψη των δυο Ηρακλειωτών οδηγών που βρέθηκαν να μεταφέρουν στην καμπίνα φορτηγού-ψυγείου μεταφοράς κρεάτων ποσότητα 29 κιλών κοκαΐνης.

Μετά το «μπλόκο» που τους έγινε στην Πάτρα, προερχόμενοι από Ιταλία, δόθηκε σήμα στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου προκειμένου να ερευνηθούν τα σπίτια τους, στα χωριά τους, χωρίς όμως να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρόλος του καθενός διερευνάται ενδελεχώς, σε βάθος χρόνου, καθώς και μόνο η κατασχεθείσα ποσότητα (μιλάμε για μία τεράστια ποσότητα) κάνει τις διωκτικές Αρχές να πιστεύουν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που μεταφέρονταν ναρκωτικά από την Ευρώπη.

Εκτός από τους δύο Ηρακλειώτες οδηγούς που εργάζονται για μεγάλη μεταφορική εταιρεία, οι Αρχές προχώρησαν και στην σύλληψη δύο Αλβανών στην Κόρινθο, οι οποίοι θα παραλάμβαναν αν όχι όλο το εμπόρευμα, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της παρτίδας.

Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι έχει να κάνει με το ξήλωμα ενός καλά οργανωμένου δικτύου εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών στην Ελλάδα και οι έρευνες κινούνται προς κάθε κατεύθυνση, σε μία προσπάθεια να ταυτοποιήσουν το …υπόβαθρο αυτής της ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται ότι η παραλαβή των ναρκωτικών είχε γίνει από την Ολλανδία.

Η ιστορία αυτή «έσκασε» σχεδόν ένα μηνά μετά την υπόθεση της εισαγωγής και πάλι από την Ολλανδία μεγάλης ποσότητας κοκαϊνης με βασικό πρωταγωνιστή 42χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος σήμερα είναι προφυλακισμένος μαζί με την 37χρονη σύζυγο του και τον ανήλικο γιο τους.

Κάποιες μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την σύλληψη του 42χρονου ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων οδηγών «κατέβασε» την προσωπική του σελίδα στο facebook. Σύμπτωση;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα τηρήσουν στις απολογίες τους οι δύο κρητικοί οδηγοί, οπότε και θα φανεί αν κρατήσουν μία ενιαία στάση ή αν ο ένας ρίξει την ευθύνη στον άλλον.

Στο πλαίσιο των ερευνών, πάντως, αναμένεται να «ξεσκονιστεί» κάθε πτυχή και δραστηριότητα της ζωής τους, επαγγελματική, κοινωνική…

Οι επαφές τους, ο τρόπος ζωής τους, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, τα δρομολόγια που εκτελούσαν στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης θεωρείται βέβαιο ότι θα κληθούν για κατάθεση και οι υπεύθυνοι της εταιρείας προκειμένου να δώσουν στοιχεία σε σχέση με τους δύο εργαζόμενους.

Το «μπλόκο» που έγινε στο φορτηγό-ψυγείο δεν έγινε πάντως τυχαία.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αθήνας «δούλευαν» την υπόθεση και φέρεται να έχουν στην διάθεση τους σοβαρά στοιχεία με εκπλήξεις.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης