Για εκχώρηση των πρώτων 150 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να ξεκινήσουν έργα επεξεργασίας απορριμμάτων, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα τη «Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική» που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), η Ένωση Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ) και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Όπως είπε, οι πόροι αναμένεται να διατεθούν προς τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, έτσι ώστε «να αποκατασταθεί μία σοβαρή κοινωνική και πολιτική αδικία, η οποία στερούσε από σχεδόν το μισό της χώρας από την επίτευξη των στόχων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο κ. Φάμελλος, η Αττική έχει μπροστά της 6 μονάδες αποβλήτων και τουλάχιστον 14 σταθμούς μεταφόρτωσης.

Επιπλέον, εξήγγειλε ότι μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) πρόκειται να διατεθούν 10 εκατ. ευρώ σε όλους τους δήμους, προκειμένου να ολοκληρώσουν άμεσα τα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων, έτσι ώστε μέσα στους επόμενους έξι μήνες να περάσουν στη φάση της υλοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης