Η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος πρέπει να συνοδεύεται από ισοδύναμα μέτρα. Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες και τα «θέλω» των δανειστών.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Mega, ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι «όλη η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο να μην έχουμε μείωση συντάξεων. Φάνηκε ότι το είχαν πετύχει πριν από μερικές ημέρες. Υπήρχε έμμεση μείωση επικουρικών λόγω της αύξησης των εισφορών 5%. Μείναμε με την εντύπωση ότι θα επιτραπεί η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, άρα μια αποφασισμένη μείωση των επικουρικών που για το 2015 θα ήταν 7+8 ίσον 15%. Νομίζαμε ότι έχει τελειώσει το θέμα άρα δεν θα υπάρξει αυτή η μείωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα μας είπαν όχι δεν θα καταργηθεί ή φέρε ισοδύναμα. Τα ισοδύναμα που φέρνουμε εμείς έρχεται τώρα η Λαγκάρντ και δεν τα δέχεται. Όλη η ίστορία δυστυχώς ξεκινά από τον κ. Τόμσεν. Αυτός έχει πείσει τη Λαγκάρντ. Έρχεται και σου λέει γιατί κάνετε αύξηση των φόρων και δεν κάνετε μείωση δαπανών. Εγώ θέλω μείωση των δαπανών. Θέλω 400 εκατομμύρια ευρώ να μειωθούν οι συντάξεις».

Αναφορικά με την πληροφορία περί απόσυρσης από την Ελλάδα της πρότασης για μειώσεις στις συντάξεις μέσω αύξησης των εισφορών στην Υγεία ο κ. Ρωμανιάς τόνισε ότι η κυβέρνηση «δήλωσε καθαρά ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το καινούργιο πακέτο που έριξαν οι δανειστές στο τραπέζι. Έγινε μια πρόταση από την Ελλάδα να αποσυρθεί το 5% της εισφοράς στην Υγεία και το 1% στις κύριες συντάξεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης