Αύξηση των ορίων ηλικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2016 (και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2026 όπως επιθυμεί η κυβέρνηση) στα 67 χρόνια για τη λήψη ολόκληρης σύνταξης και στα 62 για τη λήψη μειωμένης, ελάχιστη κύρια σύνταξη στα 300-320 ευρώ και αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων (από 4.500 σε 6.000) είναι ορισμένα μόνο από τα αιτήματα των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον Ant1 ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, αν τα συνταξιοδοτικά ηλικιακά όρια αυξανόταν από την 1η Ιανουαρίου 2016 τότε περίπου 300.000 ασφαλισμένοι (σ.σ. με θεμελιωμένα ή κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα) θα κατέθεταν άμεσα αίτηση για συνταξιοδότηση, προκαλώντας έτσι «πανικό» στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό αποτελεί μια από τις «καυτές πατάτες» που καλείται να διαχειριστεί το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, με τον γενικό γραμματέα κοινωνικών ασφαλίσεων να προσθέτει πως οι πιέσεις των δανειστών παραμένουν έντονες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης