Σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας 26χρονος που τον Μάρτιο έβαλε φωτιά στην αίθουσα του Πρωτοδικείου της Ρόδου προκαλώντας μεγάλες φθορές, ενώ κατηγορείται για άλλους 17 εμπρησμούς σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια τους οποίους φέρεται να διέπραξε από το 2010 έως και την Άνοιξη του 2014.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ροδιακή, ο 26χρονος παραπέμπεται στο εδώλιο του αρμόδιου δικαστηρίου με τον υπ. αριθμ. 129/2014 βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο επίσης παρατείνει την προσωρινή του κράτηση στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού όπου ήδη βρίσκεται από τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες που τον βαραίνουν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, αναγνωρίζει ότι όταν τις τελούσε είχε μειωμένη ικανότητα για καταλογισμό, τελούσε σε διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών και συγκεκριμένα έπασχε από «διαταραχή προσωπικότητας μικτού τύπου».

Η σύλληψη του 26χρονου έγινε με αφορμή την φωτιά που σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 το πρωί στα Δικαστήρια της Ρόδου.

Οι άλλες περιπτώσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης, ο 26χρονος κατηγορείται και για άλλες 17 περιπτώσεις φθοράς και εμπρησμού και συγκεκριμένα:

– Στις 23 Δεκεμβρίου 2010 κατηγορείται ότι προξένησε πυρκαγιά στα γραφεία του Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδελφοσύνη» στη Ρόδο τοποθετώντας στην είσοδο ένα μπουκάλι του νερού με βενζίνη και με το οποίο έβαλε φωτιά, ενώ έγραψε στον τοίχο των γραφείων χειρόγραφο σημείωμα με ρατσιστικό περιεχόμενο.

– Στις 2 Μαρτίου 2011 ο ίδιος φέρεται να προξένησε πυρκαγιά στην κεντρική είσοδο των γραφείων της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην πόλη της Ρόδου στο ισόγειο του τριώροφου κτιρίου, τοποθετώντας στην ξύλινη πόρτα της εισόδου ένα πλαστικό μπουκάλι με βενζίνη το στόμιο του οποίου είχε βάλει ένα κομμάτι πανιού και από αυτό ξεκίνησε την φωτιά. Και στους τοίχους αυτού του κτιρίου έγραψε μήνυμα με ρατσιστικό περιεχόμενο και ζωγράφισε αγκυλωτούς σταυρούς.

– Στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 ο 26χρονος κατηγορείται ότι έβαλε με τον ίδιο τρόπο φωτιά και πάλι στο «Καστρί» του ΠΑΣΟΚ όπου και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές ενώ άφησε στην είσοδο του κτιρίου χειρόγραφο σημείωμα με ναζιστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο.

– Στις 5 Οκτωβρίου 2011 ο κατηγορούμενος φορώντας λευκό καπέλο έβαλε φωτιά στο πολιτικό γραφείο του ΚΚΕ στη Ρόδο τοποθετώντας στη βάση της ξύλινης εισόδου ένα πλαστικό δοχείο με βενζίνη. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές ενώ και εδώ ο 26χρονος άφησε χειρόγραφο σημείωμα – προκήρυξη με αγκυλωτό σταυρό.

– Αλλά και στις 27 Οκτωβρίου 2011 προκάλεσε πυρκαγιά στην εκκλησία της Ανάληψης με τον ίδιο τρόπο και άφησε και χειρόγραφο σημείωμα.

– Στις 26 Δεκεμβρίου 2011 προξένησε πυρκαγιά στο φροντιστήριο «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» στην πόλη της Ρόδου από την οποία καταστράφηκαν δύο ξύλινα παγκάκια, ενώ ο 26χρονος ζωγράφισε στον τοίχο του κτιρίου μία σβάστικα.

– Στις 29 Δεκεμβρίου 2011 ο ίδιος προκάλεσε πυρκαγιά στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στη Ρόδο από την οποία κάηκαν δύο εξωτερικές πόρτες και λερώθηκαν οι τοίχοι των διαδρόμων.

– Στις 19 Ιανουαρίου 2012 ο κατηγορούμενος έβαλε φωτιά στο συμμαχικό νεκροταφείο επί της οδού Ρόδου – Καλλιθέας στη Ρόδο και άφησε και σημείωμα εθνικιστικού περιεχομένου με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη και για την πυρκαγιά στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ.

– Στις 20 Ιανουαρίου 2012 ακολούθησε η πυρκαγιά στο Τουρκικό Προξενείο της Ρόδου επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στου οποίου την είσοδο ήταν ως φρουρός, αστυνομικός που προσπάθησε να σβήσει την φωτιά. Και εκεί ο 26χρονος άφησε στην είσοδο κολλημένο χειρόγραφο σημείωμα – προκήρυξη με ρατσιστικό περιεχόμενο και αγκυλωτό σταυρό.

– Στις 24 Μαρτίου 2012 ο ίδιος κατηγορείται για τον εμπρησμό στο κτίριο της Ροδιακής Έπαυλης όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς η ξύλινη πόρτα ενώ ο δράστης χρησιμοποιώντας κομμάτι κάρβουνο σχημάτισε στους τοίχους αγκυλωτούς σταυρούς.

– Στις 15 Οκτωβρίου 2012 στις 4.20 τα ξημερώματα, ο 26χρονος έβαλε φωτιά στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου επί της οδού Στεφάνου Καζούλη τοποθετώντας κοντά στην πόρτα στο πίσω μέρος του κτιρίου λάστιχο μοτοποδηλάτου το οποίο περιέλουσε με βενζίνη, ενώ έγραψε στον τοίχο «Α.Μ.Ε.» και έκανε το σχήμα της σβάστικα.

– Στις 20 Δεκεμβρίου 2013 στις 4.50 τα ξημερώματα, ο κατηγορούμενος έβαλε φωτιά στην είσοδο τριώροφης πολυκατοικίας επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου όπου στεγάζονται επαγγελματικά και πολιτικά γραφεία στη Ρόδο. Και εδώ έγραψε το σύνθημα «ΑΝΑΡΧΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

– Στις 6 Σεπτεμβρίου 2010 έβαλε φωτιά στο κτίριο της Ροδιακής Έπαυλης όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη

– Επίσης στις 6 Δεκεμβρίου 2010 προξένησε πυρκαγιά στα γραφεία του ΚΚΕ στην οδό Αγίου Ιωάννου.

– Στις 24 Μαΐου 2011 προκάλεσε πυρκαγιά στο κτίριο του πρώην κυλικείου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

– Στις 25 Ιουλίου 2011 ο 26χρονος δράστης «χτύπησε» σε τριώροφο κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Λεωφόρο Δημοκρατίας όπου και έβαλε φωτιά.

– Τέλος στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 προξένησε πυρκαγιά σε κτίριο του ΣΧΟΠ στην οδό Βορείου Ηπείρου με βενζίνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης