Σε δίκη στο αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ζευγάρι ηλικιωμένων σε χωριό της Ρόδου το οποίο κατηγορείται ότι απαγχόνισε τον σκύλο του επειδή επιτίθονταν στις κότες του!

Πρόκειται για έναν 77χρονο και την 68χρονη σύζυγό του οι οποίοι διαμένουν σε χωριό του νησιού και συνελήφθησαν στα μέσα Ιουνίου 2021 βραδινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Νότιας Ρόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των δύο ηλικιωμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φόνο – βασανισμό ζώου με την ειδικότερη μορφή του κρεμάσματος από κοινού, κατηγορίες τις οποίες αρνήθηκαν απολογούμενοι, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Στέλιο Κιουρτζή και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι στις 16 Ιουνίου 2021 στις 8 παρά είκοσι το βράδυ σε αγροτική περιοχή θανάτωσαν με απαγχονισμό ζώο συντροφιάς (σκύλο) ιδιοκτησίας τους.

Μάλιστα μέσα σε όχημα των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το νεκρό ζώο και το σχοινί που χρησιμοποίησαν για τον απαγχονισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηλικιωμένοι φέρονται να προέβησαν στην πράξη αυτή επειδή ο σκύλος τους επιτίθετο στις κότες τους που διατηρούν σε κοτέτσι!

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, δύο άτομα εντόπισαν τους κατηγορούμενους σε αγροτική περιοχή του χωριού όπου διαμένουν, να έχουν περάσει θηλιά από ένα σχοινί στον λαιμό ενός μαύρου θηλυκού ημίαιμου σκύλου και να προσπαθούν να το σκοτώσουν με απαγχονισμό, καθώς το είχαν κρεμάσει από ένα δέντρο.

Οι δύο άνδρες φώναξαν στους κατηγορούμενους να σταματήσουν την πράξη τους και κάλεσαν την αστυνομία, ωστόσο σύμφωνα πάντα με τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το ζευγάρι συνέχισε να τραβάει το σχοινί, έως ότου ξεψυχήσει ο σκύλος. Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του ζευγαριού, ο σκύλος ήταν δικός τους και τον θανάτωσαν διότι νωρίτερα είχε σκοτώσει τα κοτόπουλα και τα κουνέλια τους.

Για την υπόθεση παραγγέλθηκε πραγματογνωμοσύνη στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Επιπλέον, σε βάρος των συλληφθέντων βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο από τον Νόμο 4039/12 διοικητικό πρόστιμο.  

Συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους κ. Στέλιο Κιουρτζή οι ηλικιωμένοι προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο 77χρονος όσο και η 68χρονη που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, δήλωσαν άγνοια για την υπόθεση και αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται. Ειδικότερα, ο 77χρονος είπε ότι πάσχει από σοβαρά σωματικά και ψυχικά νοσήματα με αποτέλεσμα να μην έχει συναίσθηση των όποιων ενεργειών του, ενώ η 68χρονη είπε, πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση καθώς η ίδια βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο τους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα το ζευγάρι είχε αφεθεί ελεύθερο χωρίς όρους.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης