Οι κτηματικές διαφορές που είχε με 75χρονο συγχωριανό του και στάθηκαν η αφορμή να ανοίξει πυρ εναντίον του, είναι η αιτία που 95χρονος θα βρεθεί στις αρχές Ιανουαρίου 2021 ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.

Ο 95χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πράξεις για τις οποίες τον Απρίλιο του 2019 καταδικάστηκε (από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου) σε συνολική ποινή κάθειρξης επτά ετών, χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη (του επιβλήθηκε ομόφωνα έξι χρόνια κάθειρξης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένα έτος φυλάκιση χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για την παράνομη οπλοφορία και ένα έτος φυλάκιση για την οπλοχρησία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση, η οποία και θα εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 11 Ιανουαρίου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν είχε εμφανιστεί ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο 95χρονος, ο οποίος ούτε ήταν κλινήρης αλλά ούτε και κάποιος δικηγόρος για να τον εκπροσωπήσει και έτσι η δίκη έγινε ωσεί παρών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει από το δικαστήριο τη μετατροπή της κατηγορίας σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «δεν μπορώ να πως με σιγουριά ότι επρόκειτο για ανθρωποκτόνο δόλο» και ζήτησε να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι ο 95χρονος δεν συνέχισε να πυροβολεί μετά τη πράξη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Απριλίου 2013 το πρωί, στη θέση «Άη Γιάννης» στην πλαγιά του βουνού του Προφήτη Ηλία προς τ’ Απόλλωνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8.30 το πρωί ώρα κατά την οποία ο 95χρονος είχε μεταβεί στο κτήμα του. Εκεί βρέθηκε και ο 75χρονος, το κτήμα του οποίου γειτνιάζει με του ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 95χρονος λογομάχησε με τον 75χρονο για τα όρια του κτήματος του και τότε πήγε σε μία μικρή αποθήκη που διατηρεί εντός του οικοπέδου, πήρε το κυνηγετικό του όπλο και άνοιξε πυρ!

Τα σκάγια από τον πυροβολισμό κατευθύνθηκαν προς τον 75χρονο, ο οποίος ευτυχώς διασώθηκε χάρη σε ένα κομμάτι λαμαρίνας, την οποία είχε χρησιμοποιήσει ως περίφραξη. Αυτή φέρεται να τον προστάτευσε καθώς μόνο ένα από τα σκάγια τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Ο ηλικιωμένος μετά το περιστατικό τράπηκε σε φυγή και αναζητούνταν από την αστυνομία, και εντοπίστηκε τελικά λίγο μετά τις 10 το βράδυ της 17ης Απριλίου 2013 σε δασική περιοχή στ’ Απόλλωνα όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ο 95χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς υπαίθριο χώρο, σε μικρή απόσταση από το σημείο του περιστατικού, όπου είχε επιμελώς αποκρύψει το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Το κυνηγετικό όπλο, καθώς και ένας κάλυκας που βρέθηκε εντός αυτού, κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είχε δηλώσει στις διωκτικές αρχές πως δεν ήθελε να προκαλέσει κακό στον συγχωριανό του, απλώς να τον εκφοβίσει.

Μάλιστα -σύμφωνα με πληροφορίες- απολογούμενος στον ανακριτή Ρόδου είχε ισχυριστεί ότι σήκωσε το κυνηγετικό όπλο και έριξε για να εκφοβίσει τον 75χρονο και όχι για να τον σκοτώσει ή να του προξενήσει το παραμικρό κακό. Ο ίδιος μάλιστα, επεσήμανε πως πάσχει από ζάχαρο και πως αυτό του φέρνει αστάθεια στο χέρι, στην οποία πιθανών να οφείλεται και η φορά του πυροβολισμού. 

Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 95χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού για ένα μήνα και της απαγόρευσης συναναστροφής με τον 75χρονο έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης