Χαώδης κατάσταση επικράτησε στο διεθνές αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας» από το βράδυ της Δευτέρας, με τις ακυρώσεις πτήσεων, εσωτερικού και εξωτερικού, να διαδέχονται η μια την άλλη και τους επιβάτες να υφίστανται πρωτοφανή ταλαιπωρία.

Υπήρχαν, μάλιστα, επιβάτες που επέβαιναν σε πτήσεις εσωτερικού από την Αθήνα προς τη Ρόδο και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν τρεις φορές στην πρωτεύουσα, γιατί τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να προσγειωθούν λόγω των σφοδρών ανέμων εντάσεως 8-9 μποφόρ και κατά τόπους μέχρι και 10 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τη «Δημοκρατική» πολλοί επιβάτες έθεταν το εξής απλό και λογικό ερώτημα: «Γιατί πετούσαν τα αεροπλάνα αφού δεν θα μπορούσαν να προσγειωθούν; Δεν υπήρχε συνεννόηση με τον Πύργο Ελέγχου για να τους ενημερώσει και να τους καθοδηγήσει;».

Η απάντηση που έδωσαν στη «Δημοκρατική» αρμόδιοι παράγοντες ήταν ότι οι πιλότοι «έκαναν βόλτες πάνω από το αεροδρόμιο, περιμένοντας μήπως και κοπάσουν, έστω προς στιγμήν, οι άνεμοι και μπορέσουν να προσγειωθούν, αλλά αυτό κατέστη αδύνατον, παρά τις συνεχείς προσπάθειες».

Η αρχή με τις ακυρώσεις των πτήσεων και την πρωτοφανή ταλαιπωρία των επιβατών άρχισε με τη νυχτερινή πτήση της ΟΑ (Aegean) ΟΑ 218, που αναχώρησε από την Αθήνα στις 21.40, αλλά δεν μπόρεσε να προσγειωθεί και το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και χθες με την ακύρωση της πρωινής πτήσεως ΟΑ 200 (με αναχώρηση από την Αθήνα στις 04.50), καθώς το αεροπλάνο επέστρεψε στην πρωτεύουσα.

Το ίδιο συνέβη και στις 11.30, όταν τα δύο αεροπλάνα της Aegean, που εκτελούσαν τις πτήσεις ΟΑ 200 και ΟΑ 202, επέστρεψαν στην Αθήνα.

Προηγουμένως αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα στις 10.30 και αεροσκάφος της Ryanair, καθώς δεν μπόρεσε και αυτό να προσγειωθεί.

Η μόνη πτήση που πραγματοποιήθηκε στις 07.30 ήταν η πτήση Cargo της Suift air, που μετέφερε εμπορεύματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Δημοκρατική», για χθες ήταν προγραμματισμένες συνολικά 23 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, αλλά η εικόνα που υπήρχε ως το απόγευμα τουλάχιστον ήταν η παρακάτω (εκτός των ήδη αναφερθέντων).

Μία πτήση τσάρτερ κατέληξε στην Κω, μια πτήση της Germania κατέληξε στην Αθήνα, όπως και μία πτήση της Thomson, ενώ άλλη μία πτήση της Thomson κατέληξε στην Κω.

Μια πτήση των Κρητικών Αερογραμμών, από Ηράκλειο για Κάρπαθο και Ρόδο, δεν ολοκληρώθηκε, καθώς το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να παραμείνει στην Κάρπαθο.

Όλα τα πλοία κινήθηκαν χθες κανονικά, πλην του «Δωδεκάνησος Πράιντ», που ακύρωσε το δρομολόγιό του για Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Κω, Κάλυμνο (με επιστροφή).

Πάντως, το απόγευμα της Τρίτης κόπασαν κατά πολύ οι άνεμοι και έτσι άρχισε σταδιακά να ομαλοποιείται η κατάσταση στο αεροδρόμιο Ρόδου και να διεξάγονται όλες οι πτήσεις που ακυρώθηκαν, αν και ένα αεροπλάνο από το Ντίσελντορφ δεν μπόρεσε να προσγειωθεί.

Πηγή: dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης