Με 11 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα θα ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, ύστερα από απόφαση ένταξης της προμήθειάς τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» που υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά στην προμήθεια δύο ασθενοφόρων οχημάτων 4X4 για τα νησιά της Ρόδου και της Νάξου, μιας κινητής μονάδας για τη Σύρο και εννέα ασθενοφόρων μικρού όγκου, σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ σε Θήρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο και Τήνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για 12 οχήματα VAN κλειστού τύπου που πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων και διαθέτουν τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό.

Τα 11 ασθενοφόρα οχήματα θα έχουν τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και διακομιδής του πάσχοντος και δυνητικά τα οχήματα 4×4 (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφοράς και υποστήριξης δύο ασθενών.

Διασφαλίζονται επιπρόσθετα οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις και ειδικά για τα ασθενοφόρα μικρού όγκου, τους επιτρέπουν τη διέλευση ή στροφή από δρόμους στενούς ή από δρόμους με σταθμευμένα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητή ιατρική μονάδα διαθέτει τον επιπλέον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, σε σχέση με τα απλά ασθενοφόρα οχήματα.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για την εν λόγω πράξη ανέρχεται σε 830.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 15η Νοεμβρίου 2018 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης