Βαριές ποινές πολυετούς κάθειρξης επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στον παππού, στη μητέρα και στη θεία ανήλικης κοπέλας οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για το βιασμό και την αποπλάνηση της!

Η υπόθεση, η οποία αφορά τρεις δικογραφίες, οι οποίες συνεκδικάστηκαν, ξεκίνησαν να εξετάζονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στις 4 Μαΐου 2015 χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η διαδικασία, οπότε και η δίκη διεκόπη για τις 18 του ίδιου μήνα. Μετά και τις αγορεύσεις εισαγγελέως και δικηγόρων το δικαστήριο αποφάσισε την εκ νέου διακοπή της δίκης για χθες οπότε και ανακοινώθηκε η απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους δικαστές και τους ενόρκους, η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού κρίθηκε ένοχη για τον βιασμό, την αποπλάνηση και άμεση συνέργεια στην αποπλάνηση της κόρης της και της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών κατά συγχώνευση, ο παππούς κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση και τον βιασμό της ανήλικης εγγονής του και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ η θεία κρίθηκε ένοχο σε άμεση συνέργεια βιασμού και αποπλάνησης και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών. Οι εφέσεις δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη για τους κατηγορουμένους που πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση του απάλλαξε από κάθε κατηγορία την γιαγιά η οποία κρίθηκε αθώα.

Επιτέθηκε στην κόρη της
Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η καταδικασθείσα μητέρα αντέδρασε με βίαιο τρόπο και αιφνιδιαστικά γύρισε να κινηθεί προς το μέρος της κόρης της, η οποία πλέον σήμερα είναι ενήλικη κοπέλα, την οποία έβρισε με χείριστους χαρακτηρισμούς, ενώ παράλληλα την έφτυσε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς στο χώρο του δικαστηρίου στην Κω βρίσκονταν ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία και συγκράτησε την μητέρα από το να πλησιάσει την νεαρή κοπέλα.

Σύμφωνα με τις δικογραφίες ο παππούς του ανήλικου κοριτσιού που δεν είχε συμπληρώσει τα δέκα έτη, κατηγορείται για βιασμό και αποπλάνηση, και η γιαγιά και σύζυγος του, η κόρη του και μητέρα της ανήλικης καθώς και η θεία της για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές, οι οποίες φέρονται να τελέστηκαν από το 2001- 2003 (το παιδί ήταν από 5- 7 ετών τότε).

Πάντως οι κατηγορούμενοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται και κάνουν λόγο για λόγους εκδίκησης που οδήγησαν τον πατέρα της ανήλικης κοπέλας να προβεί στην καταγγελία σε βάρος τους.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Ιωάννης Παντελίδης, ενώ πολιτική αγωγή ο κ. Ευάγγελος Λεβέντης.

Με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο κ. Λεβέντης δήλωσε την ικανοποίηση των πελατών του (του πατέρα και της κοπέλας) για το αποτέλεσμα της δίκης και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τους καθώς με την απόφαση του δικαστηρίου δικαιώθηκαν οι κόποι και οι αγώνες τόσων ετών.

«Οι πελάτες μου έδειξαν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Ευάγγελος Λεβέντης.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης: Ρόδος: Ανατριχιαστική η κατάθεση της ανήλικης που την βίαζαν συγγενείς της

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης