Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 33χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 22χρονη σύντροφό του, στις αρχές του τρέχοντος μηνός.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή υπό τους όρους της εμφάνισης του 33χρονου μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της μη προσέγγισης της 22χρονης σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και της μη επικοινωνίας μαζί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, με το δικαστήριο αποφάσισε και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους ίδιους όρους.

Πάντως, κατά την ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας κ.κ. Νίκος Γιαννάς και Μύριαμ Τομαρά προσκόμισαν στο δικαστήριο βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που έγινε το περιστατικό (στην πόλη της Ρόδου και έξω από το μαγαζί που διασκέδαζε το ζευγάρι στις 3 Δεκεμβρίου), ζητώντας να μετατραπεί η κατηγορία για τον 33χρονο σε βαθμό κακουργήματος.

Τελικά η δίκη ξεκίνησε κανονικά, με τον 33χρονο να κατηγορείται για απλή σωματική βλάβη, κατηγορία για την οποία και καταδικάστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 22χρονη καταθέτοντας στο δικαστήριο αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη και τη βία που δέχτηκε από τον 33χρονο το συγκεκριμένο βράδυ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν θυμόταν αρκετά σημεία καθώς ήταν σοκαρισμένη και ότι τα είδε από το βίντεο που προσκομίστηκε στο δικαστήριο.

«Δεν τα θυμάμαι γιατί ήμουν σοκαρισμένη, θυμάμαι όμως ότι με έσερνε για 5-6 μέτρα».

Από την πλευρά του, ο 33χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ισχυρίστηκε πως η κοπέλα τραυματίστηκε μόνη της από πτώση, στο πεζοδρόμιο, και πως ο ίδιος προσπάθησε να τη σηκώσει δύο φορές αλλά η 22χρονη αρνιόταν.

Αξίζει να σημειωθεί πως έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου, από νωρίς χθες το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι της 22χρονης κοπέλας, οι οποίοι κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά της έμφυλης βίας αλλά και φωτογραφίες με το ματωμένο πρόσωπο της παθούσας.

Μάλιστα υπήρξε και ένταση μεταξύ των συγγενών των δύο πλευρών, που ευτυχώς δεν διήρκησε πολύ χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ενώ ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρίσκονταν εντός του κτηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας στις 3 Δεκεμβρίου τα ξημερώματα οπότε και έγινε η σχετική καταγγελία από τη μητέρα της 22χρονης και η σύλληψη του 33χρονου.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας αλλά και της καταγγελίας, το ζευγάρι που ζούσε μαζί, βγήκαν για διασκέδαση σε ταβέρνα της πόλης της Ρόδου μαζί με τον ξάδελφο του 33χρονου και όταν βγήκαν για να φύγουν από εκεί, ο 33χρονος κατηγορείται ότι χτύπησε μετά από καβγά, την 22χρονη σύντροφό του.

Ακολούθως και οι τρεις (το ζευγάρι και ο ξάδελφος) μπήκαν στο αυτοκίνητο του 33χρονου, μετέβησαν στο Φαληράκι όπου άφησαν τον ξάδελφο και στη συνέχεια οι λοιποί δύο πήγαν σπίτι τους. Εκεί ο 33χρονος κοιμήθηκε και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από τους αστυνομικούς που είχαν λάβει την καταγγελία της 22χρονης, μέσω της μητέρας της.

Σε βάρος του συλληφθέντα κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Πηγή: rodiaki.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης