Ποινή κάθειρξης δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 63χρονο από την Ήπειρο, για τη μεταφορά στη Ρόδο 5.260 γραμμαρίων χασίς και 1,035 γραμμαρίων καθαρής ηρωίνης!

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 63χρονο για την κατηγορία της μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών χωρίς την επιβαρυντική διάταξη του κατ’ επαγγέλματος που τον βάραινε, και χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό και του επέβαλλε κάθειρξη δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 63χρονος πρωτόδικα, τον Ιανουάριο του 2014 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για την υπόθεση αυτή σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, για την κατηγορία της μεταφοράς κατ’ επάγγελμα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ο ίδιος κατηγορούνταν και για οπλοκατοχή, καθώς κατά τη σύλληψη του είχε εντοπιστεί επάνω του και ένα μαχαίρι με λάμα 7 εκατοστών, για την οποία πρωτόδικα, κρίθηκε αθώος.

Η σύλληψη του 63χρονου έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2013 λίγη ώρα μετά την αποβίβαση του από το πλοίο με το οποίο είχε έρθει στο νησί μας από τον Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψής του στο λιμάνι της Ρόδου ο 63χρονος έδειχνε να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος. Στη συνέχεια, αφού διαπιστώθηκε τι είχε στην κατοχή του, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου έτσι ώστε να εξεταστεί και να δώσει πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη και άλλων ατόμων.

Στην διάρκεια της εξέτασής του ο 63χρονος ήταν ιδιαίτερα αρνητικός, δεν έδωσε κανένα πρόσθετο στοιχείο και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για το περιεχόμενο που είχε στην βαλίτσα που είχε στην κατοχή του.

Αλλά και ενώπιον του ανακριτή όπου είχε βρεθεί ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σχέση με την υπόθεση και ότι του ζητήθηκε να μεταφέρει αυτή την αποσκευή στο νησί μας, ωστόσο με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στις φυλακές.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης