Ενδιαφέρον φαίνεται ότι υπάρχει για το πρώην σανατόριο της Ελεούσας στη Ρόδο, που μαζί με τη βίλα De Vecchi περιλαμβάνονται σε διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση με τη δημιουργία μικρών τουριστικών μονάδων πολυτελείας.

Το ταμείο προχώρησε προχτές σε ανακοίνωση παρέχοντας διευκρινίσεις γύρω από την ακριβή έκταση που αφορά το ακίνητο του σανατορίου, καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα κατατέθηκε σχετικό ερώτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον από επενδυτή ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί συγκεκριμένα αν μαζί με το ιστορικό κτίσμα που υπάρχει διατίθεται προς αξιοποίηση και η γύρω έκταση. Η απάντηση ήταν ότι μαζί με το κτίριο, διατίθεται προς αξιοποίηση και η γύρω έκταση επιφάνειας περίπου 2,5 στρεμμάτων, ενώ έχει αναρτηθεί και σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα.

Η απάντηση συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ έχει ως εξής: «Διευκρινίζεται ότι στο ακίνητο «Σανατόριο Αγίας Ελεούσας», το οποίο αποτελεί αντικείμενο του διενεργούμενου σύμφωνα με την από 1 Ιουλίου 2014 Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών διαγωνισμού για την απόκτηση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων χρήσης επί ακινήτων με δυνατότητα ανάπτυξης μονάδων Boutique Hotels, συμπεριλαμβάνεται, πέραν του κτιρίου του παλαιού σανατορίου, και το γεωτεμάχιο επί του οποίου κείται το σανατόριο μετά τουπεριβάλλοντος χώρου, συνολικής επιφανείας 2.582,99 τ.μ. Σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα έχει αναρτηθεί στο VDR στο άρθρο της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι γνωστό το ταμείο από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έδωσε νέα παράταση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που αφορά το σανατόριο Ελεούσας και τη βίλα De Vecchi.

Όπως ανακοινώθηκε από το ταμείο καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών θα είναι τελικά η 28η Νοεμβρίου και όχι η 31η Οκτωβρίου που είχε ανακοινωθεί τελευταία.

Σημειώνεται πάντως ότι αρχικά το ΤΑΙΠΕΔ είχε αποφασίσει να διαρκέσει ο διαγωνισμός μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Το γεγονός ότι τελικά η διαδικασία παρατάθηκε για δύο ακόμα μήνες, σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές. Το άνοιγμα των προσφορών θα δείξει αν μέσα σε αυτό το ενδιαφέρον εντάσσονται και τα δύο ιστορικά κτίρια της Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι το ταμείο θα τα μισθώσει για πενήντα χρόνια, ενώ ο διαγωνισμός αφορά την αξιοποίηση ομάδας ακινήτων με σκοπό την ανάπτυξη τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής. Η ομάδα περιλαμβάνει συγκεκριμένα 14 ακίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιος επενδυτής μπορεί να καταθέσει προσφορά και για περισσότερα από ένα ακίνητα.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι τα ακίνητα μεταβιβάστηκαν και περιήλθαν στο ταμείο κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή με απόφαση της ΔΕΑΑ. Ειδικότερα το ακίνητο του σανατορίου περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ με την απόφαση 243 της 7/11/2013 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μία εβδομάδα αργότερα. Το ακίνητο της βίλας περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ με την απόφαση 234 της 24/4/2013 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μία εβδομάδα αργότερα.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης