Συνολικά 800 ώρες θα εργαστεί στο Δήμο της Ρόδου, εργολάβος που έχει καταδικαστεί για υπόθεση έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων και μετέτρεψε την ποινή του σε κοινωφελή εργασία.

Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2013 ο εργολάβος κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου για την υπόθεση αυτή από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο με νέα αίτησή του προς το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η οποία εξετάστηκε χθες ο εργολάβος ζήτησε την μετατροπή της παραπάνω ποινής σε κοινωφελή εργασία. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο χθες, το οποίο και αποφάσισε ο εργολάβος να εργαστεί 800 ώρες για τον Δήμο της Ρόδου από την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος κατά τα έτη 2004 και 2005 ως ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης με αντικείμενο εργασιών γενικές εργολαβίες με περισσότερες πράξεις που συνιστούσαν εξακολούθηση του ιδίου αδικήματος, εξέδωσε συνολικά τιμολόγια αξίας 164.259,45 ευρώ για την χρήση 2004 και 157.404,63 ευρώ για την χρήση 2005.

Όλα τα φορολογικά στοιχεία αφορούσαν την πώληση ή την τοποθέτηση υλικών, χωρίς όμως να έχει προβεί κατά το ως άνω χρονικό διάστημα στις αντίστοιχες αγορές των υλικών αυτών, αφού στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος που κατέθεσε για την χρήση του έτους 2004 δηλώθηκαν μηδενικές αγορές υλικών και συνολικές δαπάνες επιχείρησης που ανέρχονται μόλις στο ποσό των 3.685 ευρώ και στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος που κατέθεσε για την χρήση του έτους 2006 δηλώθηκαν αγορές υλικών που ανέρχονται μόλις στο ποσό των 1.389 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου, τα συγκεκριμένα φορολογικά στοιχεία είναι εικονικά, διότι αφορούν συναλλαγές ανύπαρκτες τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ η συνολική αξία όλων των εκδοθέντων άνω εικονικών φορολογικών στοιχείων ανέρχεται σε 321.664,08 δηλαδή σε ποσό που υπερβαίνει συνολικά τις εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα τον Φεβρουάριο του 2012 ο εργολάβος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης