Ποινικές διώξεις για ληστεία από κοινού άσκησε χθες η Εισαγγελέας Υπηρεσίας εις βάρος ενός ανδρόγυνου από τη Ρόδο και συγκεκριμένα ενός άνδρα αλβανικής καταγωγής 36 ετών και της 31χρονης ημεδαπής συζύγου του, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά την υποβολή μηνύσεως από διανομέα φαγητού σε γνωστή εταιρεία.
Η πιτσαρία δέχτηκε τηλεφώνημα για παραγγελία στις 23:35, την 6η Ιουλίου 2020, από τη δεύτερη αξίας 20€ και η πληρωμή θα γινόταν με μετρητά και όχι με κάρτα ή κάποιον άλλο τρόπο και θα παραδιδόταν στην οικία τους στην επαρχιακή οδό Ρόδου-Καλλιθέας.
Μισή ώρα αργότερα ο διανομέας έφτασε στην οικία και κάλεσε στο κινητό της τη γυναίκα για να παραδώσει την παραγγελία.
Η κοπέλα βγήκε στο μπαλκόνι, του άνοιξε την κύρια εξώπορτα της οικοδομής, η οποία είναι ασφαλείας, και ο διανομέας ανέβηκε στο διαμέρισμα, όπου αντίκρισε δεύτερη πόρτα ασφαλείας που ανοίγει με κωδικό τον οποίο είχε δώσει η κατηγορούμενη με την παραγγελία.
Άνοιξε την πόρτα και συνέχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά και, μόλις έστριψε σε μια γωνία της οικοδομής, πετάχτηκε ένα άγνωστο άτομο το οποίο είχε καλυμμένο το πρόσωπό του και κρατώντας ένα σπρέι του είπε «τα λεφτά σου τώρα».
Τότε εκείνος του πέταξε τη θήκη με τις πίτσες, άρχισε δυνατά να φωνάζει και έτρεξε γρήγορα να βγει από την οικοδομή. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κάποιος να ανταποκριθεί στις φωνές του και αμέσως τηλεφώνησε στην αστυνομία.
Το άγνωστο άτομο ήταν κρυμμένο κάτω από τη σκάλα και έφυγε με τα πόδια προς το Ροδίνι.
Νωρίτερα, ο διανομέας τηλεφώνησε στη γυναίκα για να της παραδώσει τις πίτσες, εκείνη κατέβηκε στο ισόγειο και του είπε ότι δεν έχει μετρητά και ότι ήθελε να πληρώσει με κάρτα, ενώ, όταν έφτασε η αστυνομία, ο σύζυγός της δεν έδειξε έκπληξη για τα όσα είχαν συμβεί. Ο διανομέας υποψιασμένος είδε ότι ταίριαζε ο σωματότυπός του με αυτόν του ατόμου που του είχε επιτεθεί και τελικά από την έρευνα επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες του.
Απολογούμενος ο πρώτος ομολόγησε την πράξη του και είπε ότι δεν είχαν χρήματα και κινδυνεύουν να τους γίνει έξωση από το σπίτι και ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία για να πάρουν τις πίτσες για να φάνε.
Είπε ειδικότερα ότι φόρεσε ένα καπέλο, πήρε ένα κασκόλ από την ντουλάπα, ένα μαχαιράκι τουριστικό κι ένα σπρέι του μωρού και επιτέθηκε στον διανομέα. Ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, ενώ τόνισε ότι παλαιότερα ήταν χρήστης ναρκωτικών και πλέον έχει απεξαρτηθεί.
Είπε ακόμα ότι η γυναίκα του ήξερε ότι θα πάρει τις πίτσες χωρίς λεφτά αλλά όχι ότι θα απειλούσε τον διανομέα.
Η γυναίκα κατέθεσε ότι λόγω κορωνοϊού έχασε την εργασία της και είναι πλέον σε άθλια οικονομική κατάσταση. Η ανεργία της, όπως είπε, δεν έχει εκδοθεί και, επειδή δεν είχαν να φάνε δύο μέρες, αποφάσισε με τον σύζυγό της να παραγγείλουν πίτσες. Υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη ληστεία και ζήτησε συγγνώμη για όσα συνέβησαν.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πηγή:dimokratiki.gr

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης