Η δυναμική επιστροφή της Ρόδου στις προτιμήσεις και το ενδιαφέρον των Σουηδών τουριστών, κατά κύριο λόγο, αλλά και γενικότερα των Σκανδιναβών, είναι πλέον γεγονός, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Panorama Festival της Στοκχόλμης, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 17-18 Φεβρουαρίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο «Stockholmsmässan».

Σημαντικά στοιχεία από τον ΕΟΤ Σκανδιναβίας, από μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς αλλά και το ταξιδιωτικό βαρόμετρο «Resiabarometern» του Επιμελητηρίου της Σουηδίας, το επαληθεύουν. Οι κρατήσεις για την Ελλάδα και από την Σκανδιναβία, καταγράφουν ανοδική πορεία της τάξεως του 14,5%, για τη φετινή τουριστική περίοδο και για τη Ρόδο αύξηση της τάξεως του 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Δήμο Ρόδου εκπροσώπησε στην έκθεση, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, που είχε σημαντικές συναντήσεις και επαφές με Σουηδούς ομολόγους του, επιχειρηματίες και άλλους τουριστικούς φορείς και έγινε ο ίδιος κοινωνός της θεαματικής βελτίωσης που πρόκειται να παρουσιάσει, βάσει των στοιχείων, η τουριστική κίνηση στη Ρόδο το 2018.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η σκανδιναβική αγορά έχει μεγάλη αξία για τη Ρόδο. Το νησί μας αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένο προορισμό για τους Σκανδιναβούς τουρίστες. Από τις εκτενείς συζητήσεις που είχα με εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών της Σουηδίας αλλά και της Σκανδιναβίας γενικότερα, διαπιστώνεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί κατά 10 %. Οι προσπάθειες δε που καταβάλλονται και από τις δύο πλευρές είναι για πλήρωση των θέσεων από την έναρξη κιόλας της τουριστικής περιόδου».

Ο κ. Χατζηιωάννου εξέφρασε μάλιστα και την ικανοποίηση του από την εντυπωσιακή, πολυπληθή και οργανωμένη παρουσία ξενοδόχων και άλλων επιχειρηματιών της Ρόδου στην έκθεση αλλά και εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα και άλλων δράσεων για την προσέλκυση ακόμα περισσοτέρων τουριστών από την Σκανδιναβία, αλλά και συμμετοχής του Δήμου Ρόδου και επιχειρηματιών και σε άλλες εκθέσεις σε Δανία και Φινλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης