Χάκερ που ενεργούν για τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης εικάζεται πως βρίσκονται πίσω από τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ιστοσελίδων της ελληνικής, κυπριακής αλλά και της ιρακινής κυβέρνησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους στον τομέα της ασφάλειας.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος και δύο Βρετανοί δήλωσαν πως οι κινήσεις των χάκερς έχουν χαρακτηριστικά  κατασκοπείας υπό κρατική υποστήριξη, που πραγματοποιήθηκε για προώθηση τουρκικών συμφερόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το συμπέρασμά τους στηρίζεται στις ταυτότητες και τις τοποθεσίες των θυμάτων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κυβερνήσεις χωρών με γεωπολιτική σημασία για την Τουρκία, στις ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χρησιμοποίησαν υποδομές που έχουν καταχωρηθεί στην Τουρκία και σε πληροφορίες που περιέχονται σε εμπιστευτικές αποτιμήσεις που οι πηγές δεν θέλησαν να σχολιάσουν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποια συγκεκριμένα άτομα ή οργανισμοί ευθύνονται αλλά πιστεύουν ότι οι επιθέσεις συνδέονται μεταξύ τους, καθώς σε όλες χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιοι servers ή άλλη υποδομή.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα ενώ ένας άλλος Τούρκος αξιωματούχος δεν απάντησε ευθέως στις ερωτήσεις αλλά είπε ότι η Τουρκία έχει υπάρξει συχνά θύμα κυβερνοεπιθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης