Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης, εργαζόμενοι από σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ στις 18.00 έκαναν κατάληψη στην είσοδο του κτηρίου και απώθησαν τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια «μετονόμασαν» το υπουργείο κρεμώντας πανό με το νέο του όνομά του.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΠΑΜΕ τοποθέτησαν πανό στην είσοδο του υπουργείου, στο οποίο αναγραφόταν η εξής φράση: «Υπουργείο πλειστηριασμών, φοροληστείας και χαρατσιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο από το ρεσάλτο του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη του ΠΑΜΕ φωνάζουν συνθήματα κατά των ΜΑΤ:

Τα μέλη του ΠΑΜΕ έγραψαν με κόκκινη μπογιά πάνω στα ρολά του υπουργείου Οικονομικών.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση. 

Από τις πλαϊνές εισόδους και με συνοδεία των ΜΑΤ βγήκαν από το κτήριο του υπουργείου στα στελέχη του και εργαζόμενοι που ήταν στο εσωτερικό του.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ο Κ. Μπακογιάννης


Τα μέλη του ΠΑΜΕ που προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο  

Σημειώνεται πως για λόγους ασφαλείας έκλεισε η οδός Νίκης.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ φορούσαν μάσκες και ανέμεναν εντολή για χρήση χημικών. Τα μέλη του ΠΑΜΕ από την πλευρά τους φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών. 

«Καλούμε τους εργαζόμενους στις 18:00 στο Υπουργείο Οικονομικών όπου τα συνδικάτα θα προχωρήσουν σε εκδήλωση μετονομασίας του Υπουργείο, με ένα νέο τίτλο, πιο ταιριαστό με τις πολιτικές και τα μέτρα που παίρνει» ανέφερε το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα. 

«Όλοι στον Αγώνα! – Όλοι στην Απεργία 12 Γενάρη και στη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια» προσθέτει η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης