Σε κλίμα κατάνυξης εορτάσθηκε και φέτος η ημέρα των γενεθλίων της Παναγίας, στην Ιερά Μονή των Μυριοκεφάλων στο Ρέθυμνο.

Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Κρήτης, παρακολούθησαν το πρωί της Τρίτης τη θεία λειτουργία, ενώ συμμετείχαν και στη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό τους ήχους της στρατιωτικής μπάντας και με τη συνοδεία του ιερού κλήρου, άγημα του ομίλου βρακοφόρων Κρήτης, μετέφερε τη θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης στους κεντρικούς δρόμους των Μυρικεφάλων, ενώ ακολουθούσαν εκατοντάδες προσκυνητές.

Η Παναγία η Μυριοκεφαλίτισσα βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και κάθε χρόνο στις 8 του Σεπτέμβρη υποδέχεται τους πιστούς που σπεύδουν να ανάψουν ένα κερί στη Μεγαλόχαρη και να προσευχηθούν, ζητώντας τη βοήθειά της.

Από το βράδυ της Δευτέρας, παραμονή της εορτής, μέχρι και σήμερα ένας μεγάλος αριθμός προσκυνητών έφτασε στα Μυριοκέφαλα ακόμα και με τα πόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι προσκυνούν τη θαυματουργή εικόνα που φιλοξενείται στο ιστορικό μοναστήρι εδώ και χίλια χρόνια και με ευλάβεια αφήνουν το τάμα τους στην εικόνα της Μεγαλόχαρης.

Πηγή: neatv.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης