Νεκρός ανασύρθηκε 50χρονος από το Ηράκλειο, από βραχώδη περιοχή του μικρού λιμένα Σισσών, στις 14:50, από άνδρες της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 12:00, ένας 50χρονος και μία 20χρονη μπήκαν στην κυματώδη θάλασσα για να κολυμπήσουν. Το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε από την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όταν μία εργαζόμενη στην περιοχή, εντόπισε την 20χρονη σε κατάσταση σοκ, με μώλωπες, στην παραλία. Η 20χρονη πάλεψε με τα κύματα τα οποία την χτύπησαν αρκετές φορές στα βράχια και τελικά κατάφερε να βγει στην ακτή. Αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ενημέρωσε, όμως, ότι στη μέσα θάλασσα υπήρχε ακόμη ένα άτομο, αλλά είχε χάσει την επαφή μαζί του και δεν γνώριζε πού βρισκόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα κινητοποιήθηκε σκάφος του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί ο άνδρας σε βραχώδη και απόκρημνη περιοχή περιφερειακά του μικρού λιμένα. Οι λιμενικοί προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν, αλλά λόγω του κυματισμού αυτό δεν στάθηκε εφικτό. Στη συνέχεια προσπάθησε να φτάσει στο σημείο όπου φαινόταν το σώμα του άνδρα δύτης του Λιμενικού, όμως πάλι οι προσπάθειες δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της οποίας πλησίασαν τελικά από εδάφους τον άνδρα, αλλά ήταν ήδη νεκρός. Όπως όλα δείχνουν, ο 50χρονος πάλευε με τα κύματα περισσότερο από δύο ώρες. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Το Λιμεναρχείο διενεργεί προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη με αποτέλεσμα τον θάνατο του 50χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης