Επιστολή προς τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης και τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου απέστειλε ο Δήμος Μυλοποτάμου, με αίτημα να μπει «λουκέτο» και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί σε μαθητές.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, εκτός από τους μαθητές που έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, εκατοντάδες άλλοι βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα λόγω των κλειστών τμημάτων αλλά και λόγω της μεταφοράς των περισσότερων παιδιών με λεωφορείο από τα χωριά τους προς τα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να γινόμαστε δέκτες της αγωνίας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, που ζητούν την προσωρινή παύση των διά ζώσης μαθημάτων και την επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για ένα χρονικό διάστημα, το οποίο θα χρειαστεί για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας. Γνώμη μας είναι ότι το αίτημα αυτό είναι λογικό και είναι δίκαιο. Πέρα των όποιων μειονεκτημάτων παρουσιάζει το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως αρμοδίως μεταφέρετε το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Μυλοποτάμου προς το Υπουργείο Παιδείας για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Μυλοποτάμου για τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες με εφαρμογή του συστήματος τηλεκπαίδευσης» αναφέρεται στην επιστολή.

Πηγή: creta24.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης