Συντονιστείτε στο zougla radio και δείτε live εικόνα από την Π. Πεντέλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα λευκά έχουν ντυθεί οι περιοχές της Βόρειας Αττικής, μετά και τη χθεσινοβραδινή έντονη χιονόπτωση που σκέπασε την Πεντέλη, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, την Πάρνηθα και τη Σταμάτα, με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ο χιονιάς ήταν συνεπής στο ραντεβού του και, απ’ ό,τι φαίνεται, το κύμα κακοκαιρίας, παρά την αυριανή μικρή βελτίωση του καιρού, θα συνεχιστεί μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίς το πρωί, το κρύο ήταν τσουχτερό, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται σε Πάρνηθα και Πεντέλη. Προβλήματα έχει δημιουργήσει ο χιονιάς στους δρόμους, ενώ από το τελεφερίκ προς Πάρνηθα και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Άγιο Πέτρο η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Νωρίτερα υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας από Τατόι προς Κατσιμίδι, αλλά και στη Λεωφ. Διονύσου, από Διόνυσο προς Νέα Μάκρη. Το απαγορευτικό απόπλου ισχύει για τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, που φθάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ.

Πάντως, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό θα είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή τάση εξασθένησης από τις βραδινές ώρες.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:


Δείτε την πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή πατώντας εδώ

Η πρόγνωση του καιρού

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού και κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ θα χιονίσει στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικά αυξημένη συννεφιά θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία. Συγκεκριμένα, απαιτούνται αλυσίδες από το 1ο έως το 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας – Δερβενίου, από το 1ο έως το 18,5ο χλμ. του δρόμου Γκούρας – Λυκουριάς και από το 1ο έως και το 20ο του δρόμου Γκούρας – Κιάτου.

Έντονη χιονόπτωση και στο Πήλιο

Η έντονη χιονόπτωση συνεχίστηκε και χθες το βράδυ στο Πήλιο, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να βρίσκονται επί ποδός. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και από νωρίς σήμερα το πρωί, υπό την καθοδήγηση του αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, εκτελούν τον αποχιονισμό και προχωρούν στη ρίψη αλατιού, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο Πηλίου η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς αλυσίδες και από το πρωί τόσο λεωφορεία όσα και αγροτικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως αναφέρει και το e-volos.gr.

Να σημειωθεί ότι τα δρομολόγια από και προς τις Βόρειες Σποράδες εκτελούνται κανονικά.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες:

ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Τανάγρας

Α. Δ. ΕΥΒΟΙΑΣ

Επαρχιακή Οδός Στενής – Στροπώνων, Δημοτική οδό Σταυρού- Αγ. Σοφίας, Δημοτική οδό Αγ. Αθανασίου- Γλυφάδας, Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α. Δ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Επ. Ο. Ναυπάκτου – Aνω Χώρας, από το Δ. Δ. Λιμνήστας και άνω.

Επ. Ο. Ναυπάκτου- Πλατάνου- Αράχωβας.

ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Α. Δ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Επ. Ο. Γκούρας – Δερβενίου, από 1ο χλμ. έως 17ο χλμ.

Επ. Ο. Γκούρας- Λυκουριάς, από 1ο χλμ. έως 18,5ο χλμ.

Επ. Ο. Γκούρας- Κιάτου, από 1ο χλμ. έως 20ο χλμ.

ΠΕΡΙΦ. ΚΡΗΤΗΣ

Α. Δ. ΧΑΝΙΩΝ

Επ. Ο. Βρύσες- Σφακιά, από Ασκυφού έως Ίμπρο.

Επ. Ο. Χανίων- Ομαλού, από Λάκκοι έως Ομαλό.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης