Σοβαρές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, καθώς φέρεται να εντοπίστηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τη «μαυροφορεμένη» στην Καλλιθέα λίγο πριν από την επίθεση.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο Alpha, ο οδηγός ανέφερε στις Αρχές ότι δεν γνώριζε για την επίθεση και πρόσθεσε ότι άφησε τη «μαυροφορεμένη» λίγα μέτρα πιο κάτω, περίπου 7 λεπτά προτού η δράστιδα ρίξει το βιτριόλι στην 34χρονη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, μια πολύ σημαντική εξέλιξη μετέδωσε η ΕΡΤ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τη δράστιδα να φτάνει στην Καλλιθέα, λίγα λεπτά πριν την επίθεση, να κατεβαίνει από όχημα και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτιρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει εικόνα της όταν βγαίνει και η εικόνα από την άφιξή της δεν είναι τόσο καθαρή για να έχουν χαρακτηριστικά του προσώπου της, ενώ φορούσε και μάσκα και σκούφο. Ωστόσο οι αστυνομικοί ελπίζουν τώρα πως με ειδική επεξεργασία θα μπορέσουν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο της γυναίκας, έστω εν μέρει, ούτως ώστε να βοηθήσουν την 34χρονη, θύμα της επίθεσης, να τη θυμηθεί ή και να την αναγνωρίσει.

Κατά το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι Αρχές ιχνηλατούν τη διαδρομή του οχήματος της γυναίκας, προσπαθούν να βρουν από πού ξεκίνησε αλλά και το σπίτι στο οποίο μένει, καθώς, σύμφωνα με τις πηγές του καναλιού, φαίνεται να έχει κάνει σημαντικά λάθη τόσο στη διαδρομή που ακολούθησε όσο και κατά την επίθεση στην 34χρονη, λάθη που η Αστυνομία φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί για να βρει την άκρη του νήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι κατέθεσε το θύμα στους αστυνομικούς

«Η μαυροφορεμένη γυναίκα που μου έριξε το βιτριόλι ήταν αδύνατη και ψηλή. Με περίμενε, φορώντας χειρουργική μάσκα, στα σκαλιά δίπλα στο ασανσέρ την ώρα που περίμενα να ανεβώ στο γραφείο. Δεν πάει το μυαλό μου ποια είναι αυτή που μου έκανε κακό, ούτε θυμάμαι να την έχω ξαναδεί κάπου». Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η 34χρονη γυναίκα, στην πρώτη κατάθεσή της, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, σε αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση.

Στην αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες, η 34χρονη περιέγραψε τη διαδρομή από το σπίτι της μέχρι τη δουλειά και ανέφερε επίσης πως όταν πλησίασε το ασανσέρ είδε ένα πρόσωπο που ήταν μάλλον γυναίκα, αδύνατη με ίσια μαλλιά, που δεν της φάνηκε γνωστή. Σύμφωνα με την ίδια, το πρόσωπο φορούσε μάσκα, ίσως και σκούφο.

Μετά την επίθεση, έφυγε τρέχοντας.  Στη συνέχεια το θύμα της επίθεσης πήγε, όπως είπε, προς το φαρμακείο για να ζητήσει βοήθεια καθώς πονούσε πολύ.

Η άτυχη γυναίκα, που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην Καλλιθέα, είναι πλέον καλύτερα και γι΄ αυτό αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας την επισκέφτηκαν για να τους δώσει κατάθεση. Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες φορές που την επισκέφτηκαν είχαν μαζί της ολιγόλεπτες συνομιλίες.

Τα όσα κατέθεσε η 34χρονη, η οποία περιέγραψε κυρίως τη στιγμή της επίθεσης, δεν πρόσθεσαν κάτι νέο στην υπόθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μπορεί αργότερα, όταν θα έχει βελτιωθεί και άλλο η κατάστασή της, να θυμηθεί κάτι παραπάνω που μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει με μεγάλη προσοχή όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της από κάμερες ασφαλείας όχι μόνο κοντά στο κτίριο που εργάζεται το θύμα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης