Μια άσκηση υψηλής επικινδυνότητας, στο πλαίσιο της οποίας τέσσερα ελικόπτερα Απάτσι και δύο Σινούκ πέταξαν σε χαμηλό ύψος από το Στεφανοβίκειο έως το Ισραήλ και από εκεί στην Κύπρο και πίσω στην Ελλάδα, οργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες η Αεροπορία Στρατού. Στις 24 και 25 Οκτωβρίου τα ελικόπτερα βρέθηκαν στο Ισραήλ διασχίζοντας ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο με στάσεις ανεφοδιασμού, οι οποίες δεν έγιναν γνωστές.

Όλη η διαδρομή έγινε σε χαμηλό ύψος, προκειμένου τα ελικόπτερα να μη γίνουν αντιληπτά από ραντάρ. Τα ελληνικά και ισραηλινά Απάτσι πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις, ενώ στις 25 και 26 του μηνός τα ελικόπτερα στάθμευσαν στην Κύπρο. Εκεί, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε άσκηση με τα ελικόπτερα τύπου Gazelle της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δυνατότητα της Αεροπορίας Στρατού να έχει παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, ταχέως και χωρίς να γίνεται άμεσα αντιληπτή, την ίδια περίοδο που εκεί ήδη βρίσκεται και το Πολεμικό Ναυτικό, αναδεικνύει τη γενικότερη επιχειρησιακή αναδιάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια περιοχή η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Τουρκίας, αλλά και μεγάλων δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία, λόγω των ενεργειακών πόρων της περιοχής.

Πηγή: kathimerini.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης