Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πεταλιού
Κάμερα: Χάρης Γκίκας
Μοντάζ: Απόστολος Μαρούσης

Το κέντρο της Αθήνας «μύρισε» Χριστούγεννα. Μικροί και μεγάλοι έχοντας ευχάριστη και χαλαρή διάθεση απολαμβάνουν τη βόλτα και τα ψώνια τους. Φωτογραφίζονται με τον Άι – Βασίλη και τους ήρωες του Disney ξεφεύγοντας έστω για λίγο από την καθημερινότητα και τις απαιτήσεις της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ερμού, στον πιο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, τα καταστήματα έχουν την τιμητική τους με την προτεραιότητα να κατέχουν όσα διαθέτουν ρούχα, παιχνίδια, ηλεκτρονικά, καλλυντικά και προσωπικά είδη.

«Ανάσα» στην αγορά έδωσε το δώρο των Χριστουγέννων επιτρέποντας στους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής αλλά και να αγοράσουν ό,τι επιθυμούν είτε για τους εαυτούς τους είτε για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Η Ερμού το Σάββατο ήταν ασφυχτικά γεμάτη. Η κίνηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και όπως ανέφεραν οι καταναλωτές στην κάμερα του zougla.gr οι τιμές είναι πιο προσιτές από τις προηγούμενες χρονιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Η πλατεία στο Σύνταγμα γέμισε πολύχρωμα μπαλόνια, τρενάκια και μουσικές που ξετρέλαναν μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά.

Στην αρχή της Ερμού οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια στάση για να ταξιδέψουν στην παλιά Αθήνα ακούγοντας μελωδίες μιας άλλης εποχής που βγαίνουν από τη λατέρνα. Άλλοι ήπιαν σαλέπι, δοκίμασαν την τύχη τους αγοράζοντας λαχεία και ξυστό και ένιωσαν την αναμελιά των εορτών. 

Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο εν όψει Χριστουγέννων

Τη Βαρβάκειο Αγορά όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προτιμούν οι Αθηναίοι για να «γεμίσουν» το γιορτινό τους τραπέζι.
Ειδικά όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα όλο και περισσότεροι καταναλωτές σπεύδουν να αγοράσουν τα απαραίτητα εδέσματα, εκμεταλλευόμενοι τις τιμές και την ποικιλία των προϊόντων.

Από την πλευρά τους ικανοποιημένοι δηλώνουν από την κίνηση οι κρεοπώλες καθώς, όπως τονίζουν, ο κόσμος μπορεί να μην έχει όσα χρήματα επιθυμεί αλλά κάνει οικονομία, επιλέγει την ποιότητα και στηρίζει τους καταστηματάρχες της Βαρβακείου Αγοράς και φέτος.  Ειδικά όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα όλο και περισσότεροι καταναλωτές σπεύδουν να αγοράσουν τα απαραίτητα εδέσματα, εκμεταλλευόμενοι τις τιμές και την ποικιλία των προϊόντων
Όπως δήλωσε στο zougla.gr o πρόεδρος της Ένωσης κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης οι καταναλωτές επιλέγουν κυρίως κοτόπουλο και χοιρινό. Κάποιοι αλλά λίγοι δείχνουν προτίμηση στη γαλοπούλα.

Η τιμή του κοτόπουλου κυμαίνεται από 2 έως 4 ευρώ το κιλό, του χοιρινού από 3 έως 5 ευρώ (το κιλό) και της γαλοπούλας από 6 έως 9 ευρώ (το κιλό).

Παρόμοια εικόνα με αυτή που παρατηρείται στην κρεαταγορά στη Βαρβάκειο αντικρίζει κάποιος και στην αγορά λαχανικών της Βαρβακείου.

Οι καταναλωτές προτιμούν να συνδυάσουν τις αγορές τους στο κέντρο της Αθήνας αναζητώντας τα πιο φρέσκα και παράλληλα πιο οικονομικά λαχανικά.

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr στη Βαρβάκειο αγορά:

Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Σταθερό στα περσινά επίπεδα παραμένει το κόστος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, σύμφωνα με τον καθιερωμένο δειγματοληπτικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε πριν την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τις τιμοληψίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, η οποία επισημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων και οι καταναλωτές έχουν συμφέρον να επιλέξουν με προσοχή τις αγορές τους, το κόστος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι κυμαίνεται 96 έως 99 ευρώ. 

Δείτε φωτογραφίες από την Ερμού και από την Βαρβάκειο 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης