Έναν κρυμμένο θησαυρό αναζητούν δυο «χρυσοθήρες», από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, ο οποίος φέρεται να είναι θαμμένος σε οικόπεδο της Ηράκλειας Λαμίας.

Το θέμα μάλιστα έχει συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, οι κυνηγοί του κρυμμένου θησαυρού, ελπίζοντας πως η τύχη θα τους χαμογελάσει και πως οι πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους θα επαληθευτούν, προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουν άδεια εξόρυξης, αναζητώντας χρυσές λίρες Αγγλίας, που είναι θαμμένες στην περιοχή σε κιβώτια, από την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Ο κρυμμένος θησαυρός, σύμφωνα με τους αιτούντες, βρίσκεται σε περιοχή μέσα στην Ηράκλεια και στην περίπτωση που ξεκινήσουν οι εκσκαφές θα οριστεί επιτροπή με εκπροσώπους από την Κτηματική Υπηρεσία, την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και έναν εκπρόσωπο του Δήμου Λαμιέων.

Εάν βρεθούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας θα παραδοθούν στην αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου οι εντεταλμένοι σε αυτό έχουν υποχρέωση να διακόψουν αμέσως κάθε εργασία για τη διενέργεια ανασκαφικής έρευνας από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί και η συνέχισή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης