Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται από νωρίς το πρωί στο πορθμείο Περάματος – Σαλαμίνας, καθώς το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται μόνο με δύο πλοία. Μέχρι το βράδυ, ωστόσο, τα πλοία που θα εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο αναμένεται να φθάσουν τα 13.

Σημειώνεται ότι χθες έληξε η προθεσμία του υπουργείου προς τις δύο κοινοπραξίες των φέρι-μποτ στη Σαλαμίνα, να προσκομίσουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής κάλυψης προς τρίτους, βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει ότι έχει δώσει έως τώρα τρεις προθεσμίες στις δύο κοινοπραξίες για την εφαρμογή της, ενώ προσθέτει ότι σκοπεύει να αναστείλει τις άδειές τους, να μετατρέψει τις γραμμές σε «δημόσια υπηρεσία» και να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την κάλυψή τους από άλλες εταιρείες.

Σημειώνεται ότι την οδηγία έχουν εφαρμόσει τα πλοία σε όλες τις πορθμειακές γραμμές εκτός από τη Σαλαμίνα.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προχώρησε ήδη στην τροποποίηση δρομολογίων και καλεί το επιβατικό κοινό που κάνει χρήση των εν λόγω πορθμειακών γραμμών να επικοινωνεί με τις λιμενικές Αρχές Σαλαμίνας (τηλ.: 210-4677277) και Περάματος (τηλ.: 210-4410441), ώστε να τους παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες σχετικά με τη δυνατότητα και τον τρόπο μετακίνησής τους, ενώ ζητεί την κατανόησή τους για τις τυχόν δυσλειτουργίες που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τις προσεχείς ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Τροποποίηση στα δρομολόγια της Σαλαμίνας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 08:01

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης