Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε από την κακοκαιρία «Ιανός» η Ιθάκη, η οποία έμεινε από τις 4 τα ξημερώματα χωρίς ρεύμα από φωτιά σε κολόνα της ΔΕΗ, δέντρα και κολόνες έπεσαν λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

«Προσπαθούμε να σώσουμε σπίτια που έχουν φύγει κεραμίδια. Δεν έχουμε ρεύμα από τις 3 τα ξημερώματα. Έχουμε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο από δέντρα που έπεσαν, υπάρχουν καταστήματα που έχουν πλημμυρίσει. Έχουμε αμέτρητες κλήσεις για πλημμύρες» δήλωσε ο ο δήμαρχος του νησιού, Διονύσης Στανίτσας, με απόφαση του οποίου απαγορεύτηκε για τις δύσκολες ώρες η κυκλοφορία των κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σε ετοιμότητα από χθες το βράδυ. Όλη η Πολιτική Προστασία του Δήμου, της Περιφέρειας, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ό,τι μπορούμε να έχουμε σε ετοιμότητα ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο βράδυ που έρχεται» δήλωσε ο δήμαρχος στην τηλεοπτική κάμερα.

Παρασύρθηκε ιστιοφόρο

Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν με ιδία μέσα στην ακτή και είναι καλά στην υγεία τους. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ιστιοφόρο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης