Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ στα λευκά «ντύθηκαν» πολλά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Χιόνι έπεσε στα περισσότερα αστικά κέντρα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ οι χιονοπτώσεις ήταν εντονότερες στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου το χιόνι συνοδεύτηκε από ισχυρούς βοριάδες. Σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, την ώρα που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και χιονοπτώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα Τρίκαλα κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας (Καλαμπάκα) λόγω των ορμητικών χειμάρρων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις​

Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει ελαφρά, με αποτέλεσμα να αρθεί το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων και στην πορθμειακή γραμμή Ρίο – Αντίρριο.

Πτώση της θερμοκρασίας και τσουχτερό κρύο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Λόγω της κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπήρξε ακυρώσεις πτήσεων της Ryanair. Ειδικότερα, τα αεροσκάφη της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να αλλάξουν προορισμό και να κατευθυνθούν προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτώση της θερμοκρασίας και τσουχτερό κρύο κατά τη διάρκεια της ημέρας σε Αττική και Θεσσαλονίκη​Στην Αττική, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε από το πρωί του Σαββάτου 164 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε διάφορες περιοχές του νομού. Από αυτές οι 86 αφορούσαν σε κοπές δέντρων και οι 50 σε αφαιρέσεις αντικειμένων. Επί ποδός βρίσκονται 35 συνεργεία με 70 πυροσβέστες. Την ίδια στιγμή, κύματα σφυροκόπησαν για αρκετή ώρα όρμο στο Π. Φάληρο.

Σε Φλώρινα και Κοζάνη το… έστρωσε για τα καλά, ενώ το ίδιο συνέβη και στον Άγιο Αθανάσιο στο Καϊμακτσαλάν. Στα Τρίκαλα κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας (Καλαμπάκα) λόγω των ορμητικών χειμάρρων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ στο Ναύπλιο οι θυελλώδεις άνεμοι εκρίζωσαν δέντρα, τα οποία έπεσαν στο οδόστρωμα, προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Την ίδια στιγμή, στην Αμφιλοχία δύο βοσκοί αναγκάστηκαν να παραμείνουν για ώρες κλεισμένοι στο ποιμνιοστάσιό τους, καθώς «φούσκωσε» ο ποταμός Ίναχος, ενώ στην Καρδίτσα υπάρχει φόβος υπερχείλισης του ποταμού Αχελώου, με τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους να παραμένουν σε επιφυλακή.

Δείτε φωτογραφία από τον Άγιο Αθανάσιο στο Καϊμακτσαλάν:

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

«Μετά το πέρασμα των καταιγίδων γυρίζουν οι άνεμοι σε βοριάδες και γίνεται η ψυχρή εισβολή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από τη βόρεια Ευρώπη, οι οποίες θα μετατρέψουν τη βροχή σε χιόνι πρώτα στα βουνά και μετά σιγά σιγά σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές, που τη Δευτέρα θα επεκταθούν στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, πρώτα στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ακολούθως στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και βεβαίως και στην Αττική, ακόμα και σε χαμηλές περιοχές» ανέφερε στο zougla.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

«Στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας περιμένουμε μόνο νιφάδες, χωρίς χιονοστρώσεις» πρόσθεσε ο ίδιος, «η θερμοκρασία θα πέσει κατά 10 με 12 βαθμούς, δηλαδή μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα 5 με 6 βαθμούς Κελσίου».

Ακούστε την πρόγνωση 

Δείτε εικόνες από την κακοκαιρία σε περιοχές της Ελλάδας

Π. Φάληρο





Φλώρινα

Κοζάνη

Ναύπλιο 

Τρίκαλα

Η γέφυρα που κατέρρευσε

Αμφιλοχία

.

Καρδίτσα

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου αργότερα θα εντοπίζονται στα ανατολικά και νότια και θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, χιονοπτώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θεσσαλίας και της Θράκης προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι θυελλώδεις νοτιάδες βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους από βορρά προς νότο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 6 βαθμούς), 12 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 12 βαθμούς).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, όπου βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου γρήγορα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Αττική
 Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά μετά το απόγευμα θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες και διαστήματα βελτίωσης στη συνέχεια θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης